Dragspelsaskar

Hejsan,

Idag är det min sista semesterdag. Fyra veckor har bara flugit förbi trots att vi i sann Corona-anda inte gjorde en bråkdel av vad vi brukar göra. Vi har varit på hemmaplan mest hela tiden, tagit det lugnt och hållit avstånd. Någon liiiten dagsutflykt här och där, för att inte förlora förståndet helt. För min del ser jag fram emot att börja jobba imorgon. Hoppas att du har/får/har haft en riktigt skön semester.

Idag är det min tur att visa upp ett alster här i bloggen igen och denna gången blir det ett par askar med en lite rolig twist. De kallas Concertina Fold Box eller Dragspelsaskar.

Till den första asken använde jag papper ur 13 Arts kollektion Travel the World. En härlig kollektion inspirerad av resor, som går i gröna, blå och gula toner.

Det är fyra askar i en och de hålls samman av ett belly band eller en maggördel.

Jag älskar den ovanliga twisten med askarna. Hur de vecklas ut som ett dragspel. Vill man kan man också ha fler än fyra askar i en. Det är bara att bygga på flera. Då får man bara anpassa maggördeln så att den passar.

Papperna jag valde till den andra dragspelsasken är från Pion Designs kollektion Cherry Blossom Lane. Med romantiska rosor och mönster i gammelrosa, grönt och blått.

Varje ask är 4 1/4 x 4 1/4 tum i kvadrat och 5/8 tum hög.

Askarna är speciellt anpassade för Ritter Sport choklad, men kan säkert användas till annat godis också. Jag skulle kunna tänka mig att lägga olika presenter i varje liten del. Kanske choklad i en del, ett smycke i nästa, kanske smink i den tredje och någon crème eller något annat i den sista. Ja, använd fantasin bara och kombinera efter vad mottagaren av asken skulle uppskatta att få.

Här hittar du den youtube-tutorial som jag gjorde dessa askar efter.

 

Materiallista

Papper Pion – Cherry Blossom Lane – Sweet Memories

Papper Pion – Cherry Blossom – Bed of Roses

Papper Pion – Cherry Blossom – Daydream

Scrapbooking Papper

Scrapbooking Papper

Scrapbooking Papper

Scrapbooking Papper

Cardstock Florence – Canvas – Anise

Cardstock – Tropical Rain

Tacky Glue

Ha det fint och var rädda om varandra!

Kram
Rose


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *