DIY Pins med pincett

Hej, Felicia här!

Idag har jag gjort pins med krympplast.

Det finns 3 olika sorters krympplast i butiken; vit, svart och genomskinlig.
Den vita är jättebra till mixed media, eftersom den har en uppruggad yta att jobba på. Jag använde mig av Tim Holtz Crayons kritor till bakgrunden. De tar lite tid på sig att torka, så det är enkelt att blanda på arket och få en mjuk yta. Därefter stämplade jag med Distress ink, och använde även schabloner. Detta måste torka ett tag, låt arket ligga över natten och var sedan försiktig när du klipper i det.

Med det genomskinliga arket kan du ha en bild under och måla av bilden. Jag tog upp en bild på min dator, sedan la jag arket på skärmen och ritade av bilden. Tänk på att motivet kommer att krympa ca 40 % så gör inte motivet för litet. På rådjuret använde jag Posca markers. Använde även Posca pennor på diamanten som du kan se lite längre ner. Gillar verkligen effekten det blir på glittret när man har krympt dom.

Det går även bra att stämpla på arken. Använd dig av stämpeldynan Staz on, den torkar snabbt och kladdar inte. Jag tyckte det va enklast att lägga stämpeln på bordet och lägga arket över och trycka. Detta gjorde så jag hade mer kontroll på tycket så hela motivet blev stämplat. Stämpeln jag använde kommer från Blue Fern Studios – Bottled Sentiments.

När du ska klippa ut motiven så rekommenderar jag att använda en detalj sax. Vill du göra hål för upphängning så gör hålet nu innan du krymper motivet. Plasten kommer bli tjock och hård. Du har 2 alternativ när du ska krympa motiven. Antingen lägger du dem i ugnen, eller så använder du dig av en embossing fön. Det sistnämnda tyckte jag var enklast. Du kommer behöva ha en pincett att hålla med, för plasten blir jättevarm. När plasten har krymp så kan det hända att den inte är helt platt. Ta något platt och tryck på motivet medans det är varmt, så plattas det ut.

Jag limmade broschknappen till mina pins med superlim.

Här är några av mina pins. Blev jättenöjd!

Här har du en Pinterest anslagstavla jag har gjort med fler saker du kan gör med krympplast.

Det va allt för mig idag!

Kramar

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *