DIY Mosaiktopp på piedestal

Hej på er!

I dagens inlägg har jag provat på mosaik för första gången. Jag hade en gammal piedestal som jag fått för flera år sedan som därefter bara stått undangömd eftersom jag inte tyckte om den som den såg ut. Den har nu fått sig en make up!

Efter en grundmålning med svart gesso och därefter sprayad med svart Montana sprayfärg var det dags att börja sätta fast mosaiken. Jag ville att mosaiken skulle bli så rakt jag kunde sätta den och började med att rita upp ett kryss på toppen av piedestalen.

När jag gjort det, limmade jag fast spegelmosaiken med tacky glue på krysset och fyllde sedan på med rad efter rad ut till kanterna tills hela toppen var fylld. Sedan fick limmet torka en stund innan jag la på fillern med en plastskrapa.

Ca 10 minuter efter torkade jag försiktigt över allt med en fuktig svamp. Tänk på att sprayfärgen är vattenbaserad och flyttar på sig när den blir fuktig! Det hade jag glömt så jag fick med lite svart i min vita filler. Jag lät fillern torka över natt och drog återigen den lätt fuktade svampen över mosaiken för att få bort det som lagt sig på mosaikbitarna. Jag torkade tort efter med en handduk.

Efter att ha provat på mosaik för första gången har jag absolut fått mersmak och måste snart testa att göra något mer. Hoppas att även du vågar ta klivet!

Kramar Nettan

Materiallista

svart gesso

Montana Sprayfärg Waterbased 300 ml – Carbon Black – Svart

Spegelmosaik 10 mm – Runda, 500 st

Aleene’s tacky glue

Mosaikfiller – vit

plastskrapa


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *