DIY gör din egna juldekoration


Hejsan!!

Nu är det mindre än 1 vecka kvar tills dopparedagen och stressen kryper allt närmare tills att allt ska vara klappat och klart.

Idag tänkte jag visa er en liten juldekoration som jag har knåpat ihop här om dagen.

Eller om jag ska rätta mig själv så har jag ju faktiskt gjort 2 st dekorationer. På den ena har jag gjort en gran med några paket under och på den andra pryder en lite ren och några kottar.

Om jag ska börja med botten på båda mina alster så har jag återvunnit tomma papprullar dom har blivit över från mina satinerande på rulle. Jag har sedan täckt hela över delen med glittersnö som jag har kletat på med en pensel så det har blivit ett ojämnt snötäcke. Har även haft på lite extra glitter för att det ska gnistra lite extra. Och för att täcka sidorna har jag använt den lilla remsan som är längst mer på mitt mönstrade papper.

Om vi ska gå vidare till själva granen, super lätt och rolig att göra så detta kan man absolut göra ihop med barnen. Börja med att bestäm hur bred din gran ska vara min är 15 cm och sedan 25 cm hög. Mät sedan ut mitten högst upp på ditt papper och sedan dra diagonala sträck ner mot båda hörnen så att du får en triangel. Jag har valt ett vackert papper från Maja Designs jul kollektion.

Efter det är det dags att klippa ut och sedan biga och jag har gjort det med 2 cm mellanrum. Nästa steg är vika ihop den och göra hål på varje flik utom den översta. När du gör hålen tänk på att dom ska vara lika stora som pinnen du ska använda och själv har jag en grillpinne. Till sist har jag limmat fast toppen på granen mot pinnen och sedan satt en liten stjärna på toppen som jag stansat ut.

Jaha sist men inte minst så har vi ju renen och det är en dekoration som finns i butiken både i silver och guld, själv hade jag bara silver men gav den en liten makeover med Stickles glitterlim för att jag ville att mina dekorationer skulle gå i naturella färger med en liten touch av guld.
Paketen har jag gjort av spillpapper från cardstock  jag har bara vikt små mini kartonger som jag har limmat ihop och sedan knutit en tunt snöre runt.

Detta va allt för mig och jag vill passa på att önska er alla en riktigt god jul så ses vi snart igen!

Kram DT Sophie

 

 

kk


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *