Decoupage på nyckelskåp – Stamperia

Hej på er!

Då jag nyligen flyttat håller jag på med lite inredning till min lägenhet. Ett nyckelskåp för alla nycklar jag har kändes som en bra sak. Detta var ett rätt så snabbt projekt men jag är väldigt nöjd med resultatet.

Så här ser den ut från början:

Jag började med att skruva bort krokarna från skåpet innan jag målade det med vit gesso. Jag målade två gånger för att få det täckande. Vit hobbyfärg fungerar också bra.

Jag satte först dit biten som skulle vara i den stora delen bakom krokarna. Jag måttade och drog med nageln längs insidan så jag visste var jag skulle fukta decoupage-pappretmed vatten och på så sätt kunna få en fint riven kant. När detta var gjort limmade jag fast det fina decoupage-papperet med soft gloss gel. Jag gjorde en liten bit i taget så att det inte skulle bli några veck på papperet.

Decoupagepapper ”Stamperia – Journal – Clock”

När den stora delen hade torkat ordentligt tog jag det som var kvar av den nedre delen på decoupage-pappret och la över lådorna när de satt på plats i skåpet. Jag ville nämligen att det skulle vara ett litet mellanrum i mönstret.

Det var lätt att hitta var jag skulle skruva tillbaka krokarna.

När jag limmade fast decoupage-pappret var jag noga med att få det snyggt runt kanterna på den lilla listen som krokarna sitter fast på.

Jag är verkligen jättenöjd med resultatet! På plats på väggen. Här kan jag hänga de nycklar vi använder mest medan reservnycklar ligger undangömda, toppen!

Fortsatt trevlig sommar.

Kramar DT-Nettan

Materiallista:

Nyckelskåp

Vit gesso

Decoupagelim

Decoupage-papper Stamperia – Journal – Clock

Soft gloss gel från egna hörnan


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *