Dekorationer som bär på minnen

Tänk så mycket minnen det kan finnas bland de mest underliga sakerna. En liten sak som man kanske skulle vilja slänga bort om de inte vore för att någon liten röst i bakhuvudet säger: nej… den här ska du nog spara. Flera år senare hittar man kanske saken liggandes i ett hörn och plötsligt väcks en massa minnen till liv. Dessa saker tycker jag är så otroligt roliga att använda som dekorationer på olika scrappade alster.

Förra sommaren fick jag hem en liten kaninunge, som hade lång och otroligt mjuk päls. Naturligtvis ville pälsen hela tiden tova sig i snabbare takt än jag kunde borsta det lilla livet. Så saxen fick komma fram och det blev till att klippa av en eller två små tovor. Jag sparade dock dessa och nu för ett par veckor sedan fick de bli dekorationer till en LO.

Nu kommer jag aldrig att glömma hans långa mjuka babypäls,
som senare föll av och byttes ut mot den korta päls han har numera.

Andra saker som jag använt är t ex gamla hårspännen, smycken (som bär på mer minnen än äkthet) och en hel del knappar. Så sök igenom hemmets gömmor och se om inga gamla minnen ligger och väntar på att få pryda ditt nästa alster.

Ha en fortsatt trevlig helg!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Dekorationer som bär på minnen”

 1. Profilbild för Kristina
  Kristina

  HUR får du den tunna glitterranden runt rosenbladen? Helt otroligt vackert ju, men jag brukar alltid så ett tjockt, ojämnt lager när jag häller direkt från stickles glue flaskan! :Thinking:

  1. Profilbild för Rosemarie
   Rosemarie

   På de här blommorna har jag använt stickles direkt från flaskan, men jag trycker bara ut lite lim i taget som jag föredelar över kanten på rosbladen. En annan metod är att ”dutta” blommans kanter mot en embossingdyna och sedan doppa blomman i embossingpulver. Skaka av överflödigt pulver och sedan värma. Ska se om jag hittar en bild på hur det ser ut… här finns bilder på embossade blomkanter:

 2. Profilbild för Onkis
  Onkis

  Din Lo är lika fin som Frasse är söt 🙂

  1. Profilbild för Kristina
   Kristina

   Aaaww, vilken gullig kommentar!!

 3. Profilbild för Larisa
  Larisa

  Very beautiful page Rosemary) The rabbit is really cute))

 4. Profilbild för Malin
  Malin

  Jättefin och absolut kan man scrappa sina minnen!
  KramMAlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *