CREATE – Skapa för inspiration

Hej på er!

Jag gissar att det är för er som för mig, att nu när höstmörkret kryper in över oss så tar vi oss mer tid att sitta och skapa. Det betyder även att jag tycker om att fylla på mitt hobbyrum med mer projekt som kan ge mig ny inspiration. Idag kommer ett sådant projekt!

Hos Kristinas finns det mycket roligt att använda till dekorationer av alla de slag, det jag fastnade för denna gång var dessa bokstäver i papp. Exakt hur de tillslut kommer få pryda mitt rum är inte säkert men det blir nog på en tavellist.

Jag började med att måla bokstäverna vita med gesso.

För länge sedan hittade jag en gammal bok på loppis som har underbart gulnade sidor. Dessa använder jag till och från i mina projekt. Jag ville inte täcka bokstäverna helt utan drog ut några sidor ur boken som jag rev söder och limmade fast med 3D Gloss gel.

De små figurerna har jag gjutit i resin i en mold från Prima. Innan de limmades fast med 3D gloss gel målade jag dem med vit gesso. Det gör att den andra färgen fastnar på resinen. För att skapa en intressant struktur på  bokstäverna la jag på modeling paste genom en stencil med tegelstensformer.

När modeling pasten torkat målades bokstäverna med liquid acrylic färger. Därefter stämplade jag med en svart vattenfast stämpeldyna på siffror, på lite olika ställen där jag kände att det behövdes något.

Tillslut dekorerade jag med blommor från Prima, inka gold för att framhäva detaljer och uppstämplade ord som jag känner passar in på vad jag upplever när jag skapar, därav ordet CREATE = SKAPA.

Varma kramar i höstmörkret

DT-Nettan!

Materiallista:

Bokstäver i papp 10 cm höga

3D gloss gel

Resin från egen vrå

Silikonform Memory Hardware – Montmartre Corners

Vit gesso

Stencil bricks

Modeling paste

Liquid acrylic Emerald, Burnt Sienna och Deep Turquise

Blommor från Prima Pretty Mosaic

Inka Gold Wax

Stämpelset Clearstamps Studio Light – Mindful Art

Svart stämpeldyna vattenfast

Vit och svart cardstock


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *