Chokladkort till Påsk och vår

Hej på er!

Hoppas att ni alla har det bra. Här har vi påsklov denna vecka så vår äldsta son är jättelycklig som har fått ha fritids hela dagarna, medan den yngsta har varit hemma med feber och hosta några av dagarna. Jag är så glad att påskhelgen börjar nu så att vi får mysa tillsammans allihop.

Den här veckan vill jag tipsa er om att göra chokladkort. Så enkla, men så uppskattade! Jag gjorde ett lite mindre kort som passar till en Plopp eller en Kexchoklad och ett kort som passar en Marabou 100g choklad.

Det lilla kortet fick bli mer påskinspirerat än det stora. Båda korten är gjorda i cardstock, med ett andra cardstock som grund under mönsterpaperet. Mönsterpapperet på det lilla kortet är Reminisce – Daffodils. Kanterna har jag distressat lite för att få en snygg kant. Cheeseclothen i bakgrunden är infärgad med Distress oxide spray – Cracked pistachio.

 

Chipboard ägget målade jag många gånger med vit gesso. Jag använde en stöpelsvamp för att få till den fluffiga effekten på ägget. I det sista lagret blandade jag i Mica powder lilac opal magic i gesson. Det gav en riktigt härlig lyster.

 

Bland blommor och blader sitter en söt liten kanin. Kaninen är en brad som jag klippte bort benen på för att få en platt baksida.

Det stora kortet kommer jag att ge bort till en vän som fyller nu under påsk helgen, jag ville därför ha ett kombinerat påsk/vår inspirerat kort. Mönsterpapperet på det stora chokladkortet heter Reminisce – Spring flowers. Kanterna på detta kort har jag färgat in med Distress ink – Vintage photo. Fjädrarna i rosa passar kanon till blommorna på mönsterpapperet!

Jag valde att sätta de mest mönstrade pappersbitarna på insidan eftersom jag sällan dekorerar med något annat än papper där. På vänstersidan kommer jag att sätta en hälsning och på högersidan finns facket för chokladkakan.

För att rama in ordet Grattis (som är en die från Rox Stamps) satte jag en chipboard i botten. Grattis är utskuret ur ett glitterpapper med självhäftande baksida och ett par cardstock som jag limmade ihop för att få höjd på ordet. Kortet är också dekorerat med tygblommor i både jute och annat tyg. En liten litet hjärta – bjällra gömmer sig bakom de gröna bladen som är en die från CreaLies.

Jag önskar er nu en riktigt härlig Påskhelg!

Kramar DT-Nettan


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *