CAS-kort med hårdfolie

IMG_6059

Idag visar jag ett roligt sätt att använda hårdfolie på och samtidigt skapa en effektfull detalj till ett i övrigt enkelt kort.

Skär ut en bit cardstock i formatet 30,6 x 10 cm. Vik på mitten till ett avlångt, dubbelvikt kort. Jag gillar att ha mina kort upprätt stående, men självklart kan man välja att öppna det från sidan också.

På det som ska vara kortets framsida markerar du mitten och därefter en cm på vardera sida om mittenmarkeringen (dvs 2 cm som ska bli ”fönster”). Klipp ut, hela vägen upp till kortets vikning.

Nu består framsidan av två flikar om 4 cm vardera. Skär ut hårfolie och fäst med dubbelhäftande tejp på baksidan mot de båda flikarna.

IMG_6062

 Mossgummi med glitter är min ”nya grej”! Fantastiskt vackra och går att använda tillsammans med spellbinders eller dies. Jag har använt silverglittrande mossgummi under resin-rosorna.

Texten kommer från ett designark som inte längre finns i shoppen, men  nya Celebrate Cut Outs från Ruby Rock It Bella funkar klockrent tillsammans med rosorna! Texten har ramats in med Distress ink för att matcha den röda cardstocken som kortets insida är klädd med.

IMG_6061

Material från shoppen:

Designark American Crafts; Wedding – Large Roses

Cardstock Reprint – Macintosh

Cardstock Bazzill – Canvas, Cinder

Hårdfolie A4

Resin-Rosor – Red, 10mm

Mossgummi Foam – Mixade färger med glitter

Distress ink – Fired Brick

Aleene’s Tacky Glue

Dubbelhäftande Tejp 6mm bred

Distanskuddar 3Dhäftkuddar

 

Tusen tack för titten, hoppas att ni får riktigt härlig helg!

Kramar från DT Kristina ScrapSalig


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *