Canvastavla och lek med färg!

Halloj alla scrappare!
Det blir bara kallare och kallare här i Skåne, så idag tänkte jag bjuda på en varm och go canvastavla med vårkänsla och kattmotiv. Måtten på denna canvas är 8″x8″, alltså ca 21 x 21 cm stor.

Jag började med att måla canvasduken i olika nyanser av grön akrylfärg, med inslag av vita stråk diagonalt över tavlan. Akrylfärg torkar väldigt snabbt, så jag kunde nästan direkt lägga en storblommig mask/schablon från Prima över canvansduken och dutta med vit akrylfärg. Just denna schablon har tyvärr utgått, men det finns många andra att välja på, klicka här!

Som andra dekorationer har jag bl.a. en bit riven wellpapp nere i högra hörnet, målad med vit akrylfärg och chalkad med svart distress ink mini. De gröna fjärilarna är utstansade med min absoluta favorit-stans: Fiskars Lever Punch Butterfly, och swirlsen, som också är duttade med vit akrylfärg, kommer från Sizzix’s Decorative Swirls dies. Pärlorna är gjorda av mossgrön Paper Pen. Texten är utskriven från ett vanligt Word-dokument.

TIPS! De vita platta blommorna, från våra egna fjäril- och blompaket, är stämplade i grönt och brunt med Bo Bunnys nät-stämpel från setet Stained Textures Stamps. Alla platta blommor kan enkelt få nytt liv med stämplar! Använd vanlig stämpeldyne-färg, akrylfärg eller embossa med puvler! Under blommorna sticker fjädrar fram! I mitten av de platta blommorna sitter dekorationsrosor från Reprint som jag toppat med glitterlim.

Längst ner på tavlan har jag färgat in ett vitt rosenband med Distress Stain Mustard Seed. Distress Stain är väldigt roligt att jobba med, för allting går att färga!

Distress Stain finns i mängder av olika färger, samt metallisk guld, silver och brons.

Det var allt för idag! Ha det toppen och lycka till med skapandet!
Kram Kristina!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Canvastavla och lek med färg!”

 1. Profilbild för Maria
  Maria

  Jättefin Canvas!
  Har en som jag klappar på här hemma och som bara ligger och väntar på att jag ska sätta tänderna i den.
  Gillar idén med att stämpla på blommorna, det har jag inte tänkt på.
  Kram Maria

 2. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Tack Maria! Javisst är det en rolig idé med stämpling på blommor! Jag hade också en stor, vit blomma som jag stämplade en text på, och färgade in kanterna med brun chalk. Mycket fint! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *