Byxkrukor med Skulpturlim Paverpol

Hejsan!

En dag när jag sökte pysselinspiration på nätet fick jag syn på superfina blomkrukor gjorda av små barnbyxor. Det verkade ganska enkelt så jag var ju bara tvungen att prova göra ett par egna byxkrukor av barnens urväxta kläder.

Det blev krukor av ett par shorts och ett par byxor med skor och det visade sig verkligen vara väldigt enkelt att göra dem tack vare det fantastiska skulpturlimmet Paverpol.

Skulpturlim Paverpol.

Man tar Paverpollimmet (antingen kan man använda det direkt som det är eller så kan man blanda i lite vatten för att tunna ut limmet en aning) och häller det i en hink eller stor bunke. Sedan är det bara att bada byxan i limmet till den är helt genomdränkt. Ta upp byxan och vrid ur lite lätt.

Därefter är det bara att fylla byxorna med tidningspapper och forma dem så som vill att de ska se ut. Krukan som ska sitta inuti byxan måste man också sätta på plats innan limmet torkat.

Vill man ha skor till byxorna så är det enklast att limma fast dem på byxorna med en limpistol innan man badar byxorna i limmet.

När limmet torkat kan man börja måla byxorna. Jag använde svart A-color matt akrylfärg till både shortsen och byxan. Därefter strök jag på Inka Gold – Graphite för att ge krukorna lite liv.

Slutligen lackade jag krukorna med Montana – Spraylack Matt för att skydda färgen och när det torkat var krukorna redo att användas.

Hoppas ni blivit inspirerade att prova skulpturlimmet Paverpol för det är verkligen kul att skapa med. Själv ska jag leta fram fler små byxor att göra krukor av (annars har jag sagt till maken att jag alltid kan ta ett par av hans kalsonger 😉 )

Ha en riktigt bra dag!!!

Kram

13 reaktion på “Byxkrukor med Skulpturlim Paverpol

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 − sex =