Bröllopstavla och örhängesförvaring

Hej på er!

Idag har jag skapat en bröllopstavla samt en örhängesförvaring.

 


Som många av er vet nu, så sparar jag på väldigt många saker som jag tänker kan komma till användning någon dag. Den här gången har två gamla ramar fått nytt liv.

Jag tänker att en tavla kan finnas med som ett minne i många år framåt efter bröllopet. Jag började med att ta bort glaset och bilden, ett vykort från ramen. Därefter satte jag fast baksidan igen. Det vackra decoupage papperet från Stamperia limmade jag rakt över bakstycket och ramen. Jag passade in det så att den nedre bården blev utanför och klippte bort den.

Decoupagepapper från Stamperia
Decoupagepapper från Stamperia

När limmet hade torkat målade jag kanterna på ramen med en blandning av färgerna white och chocolate från Plus color. Sedan distressade jag framsidan med den blandade färgen och avslutade med att distressa framsidan och sidorna på ramen med ren vit färg.

Jag avslutade med ett blomarrangemang på den nedre delen av tavlan med blommor som går i ton med papperet. Och guldiga kaviarpärlor.

När jag gjorde örhängesförvaringen tog jag även bort bakstycket och vänd ramen bak och fram. Innan jag målade ramen med den turkosa färgen målade jag ramen två gånger med svart gesso. Därefter limmade jag fast de fyra hörnen som är gjutna av papperslera i en form från Stamperia och målade även dessa turkosa.

När den turkosa färgen torkat smetade jag ut crackle paste lite överallt på ramen för att skapa ett slitet intryck. Det fick sedan ligga på tork några timmar så att pasten fick många sprickor innan jag målade över den med den turkosa färgen. Jag avslutade med att distressa runtom med brun och guldfärg från Plus color.

Tyllen limmades fast med limpistol och därefter gömdes kanten med crackle paste.

När det torkat målades även detta i turkos och distressades.

Som upphängning har jag valt att limma fast en kedja med limpistol.

Hoppas att ni blev lite sugna på att leta fram det ni har i era gömmor och göra lite DIY.

Kramar Nettan

Materiallista:

Ramar från egen gömma

Decoupage lim

Decoupage Papper Stamperia – You and Me – Wedding Dress

Blommor

Caviar Pearls – Guld – 3 x 45 g

Tacky glue

Home Decor Chalk Paint FolkArt – Cascade – 236ml

Plus color Chocolate, White, Antique gold

Crackle Paste Stamperia – White – 150 ml

Dekorativ Tyll – Glittrande vit – Silver prickar

Limpistol och limstavar


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *