Bröllopskort och smarrig tårta

Hej,

Veckorna går som alltid i kanonfart och idag är det min bloggsöndag igen och denna gången har jag gjort ett bröllopskort som jag vill visa dig.

Kortet är kvadratiskt i formatet 6×6 tum (ca 15×15 cm). Jag är ju väldigt förtjust i guldglittrande papper så det använde jag till kortbasen. Det är guldigt på utsidan och vitt på insidan. Jag har en jättefin embossingfolder med massor med små hjärtan. Den tog jag och körde igenom ett vitt slätt cardstock i min Big Shot. Jag hoppas att det går att urskilja alla hjärtanen på bilden. Sen skar jag ut en kvadrat i svart slätt cardstock och placerade bakom det vita för att få det att poppa ut lite. Stämpeln som jag målat är från Stamping Bella och jag tycker att den är så fin. Stansade ut en cirkel i det guldiga pappret med en cirkeldies och placerade bakom brudparet och sist men inte minst ett ”grattis” tvärs över. Just denna grattis-dies är slut i shoppen, men kolla in exempelvis RoxStamps som har många superfina dies med svenska texter och däribland ”grattis”. Inuti kortet har jag stämplat ”Wishing you a lifetime of happiness”. Man får sex stämplar från Crafters Companion med fina bröllopstexter i ett paket!

Här ser man hjärtanen lite tydligare.

Men jag nöjde mig inte med ett bröllopskort. Jag ville göra något att lägga presenter i också och efter en stunds fundering gjorde jag en gåvoask i form av en rosbeströdd bröllopstårta i tre våning med guldglittrande ”frosting” runt om. Diesen som jag har använt som frostig heter Topper Swirl Dekoration. Två av våningarna på tårtan kan man ta av och lägga små presenter i. Underdelen (i guldpapper) på tårtan mäter 7×7 tum (17,78 cm) och är 1 tum hög (2,54 cm). Den understa vita våningen är 6×6 tum (15,24 cm) och 2 tum hög (5,08 cm). Mittenvåningen är 4×4 tum (10,16 cm) och 2 tum hög (5,08 cm). Den översta våningen är 2×2 tum (5,08 cm) och 2 tum hög (5,08 cm). Längst ner i detta inlägg finns en tutorial på hur jag gjorde, för den som är intresserad av att göra denna smarriga tårta.

Underbart vackra röda rosor letar sig ner våning för våning.

Två askar gömmer sig i tårtan med plats för mindre gåvor.

Överta asken och locket.

Nedersta asken och locket.

Materiallista

Aurelie Kartong A4 – Guld – 250 g

Vitt cardstock

Svart cardstock

Embossing folder 6×6″ – Wreath with hearts

Stamping Bella Stämpel – Uptown Couple Brett and Brenda get Married

Dies XXL Crealies – Circles with dots

Grattis-dies från RoxStamps

Dies RoxStamps – Topper Swirl Dekoration – 14,5 cm

Röda rosor i olika storlekar

Chipboard Die Cuts – Mr & Mrs

Clearstamps Crafter’s Companion – Garden of Love – To Have and to Hold

Blad 10-pack 3 cm – Mörkgröna Rosenblad

Tacky Glue

Powertejp – Dubbelhäftande tejp 7mm

 

Min tutorial

 

Ja, det var allt från mig för idag. Hoppas att du känner dig pysselsugen. Kanske blir det rentav en tårta och såklart kan man även göra den till en födelsedagstårta.

Ha det fint, var rädda om varandra och glöm inte att det fortfarande är lika viktigt som tidigare att hålla avstånd.

Kram
Rose


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *