Bokkort i vintagestil

Minstingen i familjen fyller idag 3 år, trots att hans mamma har svårt att inse att han redan blivit så stor. För att fira honom har jag naturligtvis skapat ett alldeles speciellt kort till en alldeles speciell liten kille. Inspiration till kortet fann jag på nätet och jag fastnade direkt för att kortet inte krävde den traditionella ”boksideboxen”.

Till kortet har jag använt ark från Prima Marketings ”Printery Collection” – ”Pressman” och ”Signature”, Black & Krafts ”The Raven” samt cardstockfrån Reprint. Ett stort bekymmer uppstod med de vackra arken från Prima Marketing – både fram och baksidor är precis lika underbara så det blev svårt att välja.

Kortet är vikt med en generöst tilltagen rygg om 4,5 cm. Samtliga sidor på kortet är klädda inklusive bokryggen. Framsidan är klädd i lager-på-lager. På insidan, längs med ryggen, har jag fäst en liten minibok som är vikt av vit cardstock i 8 cm breda flikar, sammanfogade med dubbelhäftande tejp och sedan omslutna med ”The Raven”. Boksidorna är infärgade med distress ink ”Walnut Stain”. De bronsfärgade gångjärnen hittade jag i lådan med skruv och spik hemmavid.

Innan jag klädde bokens insida fäste jag svart spets längs kanterna samt band att knyta samman boken med. Spets och band i alla de former och färger finns att välja och vraka bland hos Kristinas Scrapbookingbutik. Merparten av designarkens kanter är infärgade med distress ink ”Black Soot” och här och var syns också kanter som rivits med Edge Scraper.

Den bedårande bebisen kommer från Vintagearket ”Boys”. Lilla sonen råkar nämligen vara överförtjust i små, söta bebisar. Det utstansade staketet som skyddar bebben är en die från Tim Holts, ”On the fence”. Staketet har upptill fått ett lager Glossy Accents och glitterpulver på sig. Alltsammans vilar på en utstansad ram, otroligt vackra spellbindern ”Fleur De Lis Squares” som stansats ur blank, svart cardstock. Längst upp skymtar en charm i form av en krona. Blomsterarrangemanget består av en brun ros av XL-storlek, brunvita rosor i liten storlek samt brunt, glittrigt blad från Prima Marketing.

Textstämplarna på bokens insida är embossad med hjälp av Versamark och kopparfärgat pulver. Fjärilen är klippt ur ett äldre ark från Kanban som tyvärr inte längre finns i butikens sortiment. Texten ”Handgjort av…” kommer från Reprint. Bland rosorna på insidan syns glittriga, bruna blad från Prima samt ett grönt rosenblad.

Kanske blev det inte ett kort gjort i en handvändning, även om jag slapp knåpa med bok-boxen, men jag hade ordentligt skoj under tillverkningen vill jag lova. Nu återstår att se om kortet kommer att gillas av sonen!

Kramar från DT Kristina ”Scrapsalig”


Publicerat

i

av

Kommentarer

15 svar till ”Bokkort i vintagestil”

 1. Profilbild för Malin
  Malin

  Superfint!
  Du är så himla duktig på att göra sånna här altrade saker eller vad kallar man dessa??!!
  Jag har nog inte ens tålamodet att sitta med så här mycket pill men dina alster är super tycker jag!
  KramMAlin

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack, så snällt sagt! =D

   Egentligen är jag så jag också, vill helst ha mitt alster klart samma kväll och utan krångligheter. Underligt nog hamnar jag ändå i ”piller- och knåpträsket” då och då, förstår faktiskt inte hur det går till, hehehe 🙂

   Bra fråga…är det altrat eller vad kallar man det? Tidigare har jag nog tänkt att enbart sådant som redan är färdigt och som man sedan klär in (chokladask, papperspåse, chipsburk o s v) är så kallat altrat, men jag har sett att scrappare kallar även det som är helt egenhändigt gjort för altrat.

   Ha det gott, kram på dig!

 2. Profilbild för Susy
  Susy

  Så läckert album och vilket arbeta du har lagt ned.
  Välgjord och så vacker!

  KRAM SUSY

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack så mycket Susy, vad kul att du gillar den!
   Det är alltid så roligt att få feedback på det man skapat! =D

   Kram från Kristina

 3. Profilbild för linda
  linda

  Vad duktig du är, verkligen jättefint och välarbetat, så kul att följa er här på bloggen ni inspirerar verkligen önskar er alla en fin helg, kram L

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack Linda, så många fina och värmande ord!

   Ha en fin helg du med!

 4. Profilbild för eva
  eva

  Hej!
  Ett helt underbart album, vill bara göra……..
  Så många detaljer,önskade jag kunde se det i verkligheten.
  Kommer du ihåg var du hittade beskrivningen? har letat runt men hittar bara typ
  ”boklådan”
  hälsningar eva

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Vad kul att du gillade boken! Tyvärr har jag inte heller hittat någon beskrivning utan bara sett liknande konstruktioner. Jag gjorde iaf som så att jag vek stora dragspelsvikningar (13×8 cm) och fäste sedan samman dem alla med dubbelhäftande tejp, sedan en flik runt dem alla (Raven-arket som du ser) och fäste sidorna mot boksidorna. Kanske inte den bästa beskrivningen, eventuellt försöker jag göra en tutorial med bilder nästa gång jag gör en liknande bok. Hoppas det var till lite hjälp iaf =D

   Ha det gott, kram

   1. Profilbild för eva
    eva

    Tack. ska försöka göra något likadant.
    Ha en bra helg.

 5. Profilbild för Päivi
  Päivi

  Jösses!!! Såååå fin och detaljrik. Vilket jobb!

  Trevlig helg!

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   TACK, det glädjer mig att du gillar den =D

   Ha en trevlig helg du med!

 6. Profilbild för Gurkiss
  Gurkiss

  Suuuper snyggt <3

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack så mycket! =D

 7. Profilbild för Elisabet
  Elisabet

  Så otroligt vackert!!! Och vilket jobb du lagt ner.
  Jag fullkomligt älskar det här alstret. Jag vill också fylla 3 år 😉

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tusen tack för din kommentar, det gör mig sååå glad att du tycker om den =D

   Hahaha, vilken skojig slutkläm där, gulligt sagt av dig 😉

   Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *