Bokbox med Melissa Frances

I mitt senaste DT-paket fanns de allra ljuvligaste designarken från Kristinas butik. Härliga, milda pastellfärger med romantisk vintagekänsla. Jag använde bitar av alla tre arken till en somrig bokbox. Designarken som jag talar så varmt om är från tillverkaren Melissa Frances; ”Newsprint”, ”Pink Lady” och ”Little Girls College”. Lagom tjocka och lättsamma att bearbeta med edge scraper och distress ink. Basen till bokboxen har jag vikt av cardstockoch boxen/bokbladen av vit cardstock (slät) från Reprint.

Arkens kanter har jag rivit och färgat in med Tim Holtz ”Forest Moss” som matchar arken utmärkt. Jag har också glittrat till kanterna med glitter stickles ”Platinum”. På bokens insida, under designark och vacker guldspets, har jag fäst prickigt, brett satinband i rosa för att kunna knyta samman boken. Boken har försetts med en 5 cm bred rygg som jag fäst pearlbrads i och täckt ”benen” med designark på bokens insida.

På bokboxens framsida har jag klippt ur en vacker bild från arket ”Little Girls Collage” och fäst på en utstansad doilie. Dien jag använt är från min egen pysselverkstad, men i butiken finns tårtpapper i alla de storlekar som passar utmärkta som mattor till bilder. Blandade blommor i pastell, honungsfärgad ros från Kaisercraft samt en rosa ros från Prima är placerade runt den urklippta bilden. Några pärlhjärtan från YouDo samt ett par hattnålar syns också samt en bedårande söt fjäril i trä. Den har smyckats med pearls i skimrande rosa. De fina bladen är en av mina favoriter; klöverblad från YouDo.

På insidan syns själva bokboxen som har fått en rosa ton med hjälp av distress ink ”Spun Sugar”. Jag har använt Martha Stewarts handstans ”Scroll Heart Deep” som blev en ljuvlig inramning. Bok-boxen är en present till sonens ”dagisfröken” som gått i pension och jag hittade en liten passande dikt som jag fäst inuti boxen. Hennes namn är skrivet med Alfabet Stickers ”Sweetheart Script” som jag fäst på ett Notecard Nature Garden. Korten är perfekta till både kort och LO:s, ett snabbt sätt att få en snygg inramning till text eller bilder!

Allt från mig denna fredag, ha en underbar helg!

Kram från DT ”ScrapSalig”


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Bokbox med Melissa Frances”

 1. Profilbild för Gitte
  Gitte

  Wauw sikke en flot bog.

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Varmt tack! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *