Blommor av kräppapper

Hej på Er!
Nu är det mindre än två veckor till studenten här hemma. Jag hoppas att solen och värmen kommer snart för det känns verkligen inte som vår och att det dessutom snart är sommar.
Jag har gjort två olika sorters blommor som man kan dekorera med som är gjorda av tunt kräppapper.
Den första ska likna rosenskära, vilket är en av mina favorit blommor.Den andra är blommor som du lätt gör med lager på lager teknik, dessa blev blå med små vita blommor i mitten. Limmade fast små vita band på baksidan av blomman som man kan knyta runt champagne glaset och dekorerades med små student tags.Så här gjorde jag blommorna rosenskära:

Klippte ut kronblad efter en mall på kräppapper som jag vikt ihop i en massa lager. Lindade grön floratejp runt ståltråd Vek ihop en lång remsa med några lager i gult som jag sedan klippte som på bilden.Limmade fast den gröna ståltråden i det gula. Så den blev så här, använde hälften av remsan.Limmade sedan fast sju kronblad runt den gula knoppen med limpistol. Den blå blomman vek jag ihop till några lager och klippte ut runda cirklar med lite vågigt i kanten. Blommorna knycklade jag ihop och lade sedan några lager på varandra, först stora och sedan några mindre. Häftades ihop med häftapparat och limmade fast en blomma i mitten. Limmade slutligen fast bandet baktill på blomman och trädde i tagen. 
Det här har jag använt:

 

Detta inlägg är publicerat under DIY, Pyssel och Hobby, Tekniker och Tutorials av Martina Lindblad. Bokmärk permalänken.

Om Martina Lindblad

Hej! Jag heter Martina och bor nästan exakt i mitten av Skåne. Här bor vi som är jag, min man, våra två ungdomar och vår katt i ett 30-tals hus som vi själva har renoverat under många år. Jag driver öppna förskolan i byn där vi bor som är ett fantastiskt roligt jobb. Jag älskar att skapa i alla dess former och går gärna på loppisar för att hitta saker som jag kan göra om till mitt eget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

tretton − tolv =