Ballongfest

Hejsan!

Idag har jag dukat upp till en ballongfest med inspiration till den som vill ordna ett kalas med roliga och ballongiga inbjudningar och dekorationer.

Materialet jag använt är huvudsakligen: ljuslila ballonger, rosa bordslöparnät, lila organzaband, glittrigt silverpapper, silverglittrig washitape samt lila och vit cardstock.

Istället för ett inbjudningskort kan man istället skriva inbjudan på en ballong med en vattenfast kalligrafipenna. Sedan är det bara att släppa ut luften och stoppa ballongen i ett kuvert så är inbjudningen klar.

För den som ändå hellre vill göra ett kort så kan man enkelt göra en rolig elefant av en ballong. Bakgrunden är gjord av glittrigt silverpapper och rosa bordslöparnät med en ram av lila organzaband och ett rosa band ur mina egna gömmor. Den lilla kronan på elefantens huvud är en rhinestonesstjärna.

Jag fick funderade lite på hur ballongen skulle fästas på kortet och kom på att en frigolitkula kunde vara en bra lösning.

Dela kulan på hälften och limma fast halvan på en sidan av ballongen.

När limmet torkat är det bara att limma fast den på kortet och dekorera med rörliga ögon samt öron och betar av cardstock.

Och varför inte dekorera med inslagna ballonger? Blås upp ballongen till knappt hälften och klä den sedan med bordslöparnätet och sätt matchande organzaband i ändarna så ser den ut som en stor smaskig godis.

En lite annorlunda vas får man om petar ner en ballong i en flaska och spänner ballongen över öppningen på flaskan. Sedan fyller man med vatten så ballongen tänjs ut lite innan man sätter i blommor.

Till muggen använde jag utöver ovan nämnda material: runda dies för att göra placeringskortet, en rhinestonestjärna,en ballongpinne samt ett papperssugrör med en liten vimpel gjord av silverglittrande washitape.

Tack för att du tittade in idag!!!

Kram


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *