Balklänningskort i vintagestil

Denna sommar tar min äldsta dotter studenten och under vårterminen (från mars och framåt) väntar baler och festligheter för ungdomarna. En underbar tid väntar henne, men sökandet efter den rätta klänningen orsakar mycket vånda. Som den goda mor jag är så har jag givetvis scrappat en klänning till henne att bära på vårens baler. Skämt åsido, men jag tänkte nu visa er ett kort i form av en balklänning.

Klänningens bas är klippt ur Cardstock Metallic (Rusted) som är skimrande och av kraftig kvalitet. Klänningslivet och kjolen har jag klippt ur ark från BoBunnys ”Timepiece”. För att förstärka formerna har jag använt distress ink ”Black Soot” från Tim Holtz längs kanterna på de urklippta delarna.

I min värld duger inte den klänning som saknar spetsar. Därför har jag fäst brun spets (ej i butiken för närvarande) samt vita rosor på spets på klännings nederdel. Under spetsarna hittar vi chokladbruna pearls från Reprint. De vackra swirlarna (från egen gömma) är utstansade med dies i Big Shot. I butiken finns flera härliga dies att välja bland!

På ena sidan av klänningen har jag stansat två hål och trätt ett organzaband genom och knutit en rosett.  Ovanför rosetten sitter paljettbeströdda blad och en blomma (Love Letter) från Prima. Hela tre charms hittar vi också och eftersom balklänningen inte riktigt är helt måttjusterad ännu, så hittar vi en sax, garnnystan och ett måttband.

Med hjälp av en stämpel (från egen pysselvrå), VersaMark och emosspulver i vitt och koppar har klänningen fått upphöjda stänk på sitt tyg. På klänningens andra sida finner vi vackra, vita rosor i mellanstorlek från Inkido.

På klänningens överdel och längs kjolen har jag använt glitter stickles (Platinum). Självklart kräver en klänning av denna kaliber ett matchande halsband och det har jag skapat av guldtonade pearls.

Jag hade verkligen skojigt medan jag scrappade detta ”klänningskort” och kunde nästan inte sluta dekorera när jag väl börjat. Så kul att kombinera kläddesign med scrapbooking och det kan varmt rekommenderas!

Ha en underbar och skön fredagskväll!

Kramar från DT Kristina ”ScrapSalig”

20 svar på ”Balklänningskort i vintagestil

  • Tack så mycket! =)

   Jaa, visst är det underbart med vintage och särskilt kläderna som bars…det känns som om allt, från kläder till möbler, var mer detaljerat och gediget förr.

   Kram

  • Tack, vad kul att du gillar det! =D

   Jo, jag vill lova att det var ordentligt skoj, tid och rum liksom försvann så roligt som det var! Tror bestämt att jag måste testa att göra den i naturlig storlek nästa gång, så att man kan ta den på sig och försvinna på bal 🙂

 1. Hej!
  Min första tanke studentdax! vilket kort, urläckert!!! så fint vid ärmarna och kjolens nederkant….. så böljande. kan inte se mig mätt på detta. ha en bra helg.
  hhälsningar eva

  • Tack, så roligt att du tycker om klänningskortet!

   Joo, det hade varit häftigt om klänningen gick att ta på sig också…fast kanske lite vanskligt med en klänning i papper OM det skulle börja regna 🙂

   Ha en bra helg du med och tusen tack för din kommentar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − ett =