Bakgrunder med Distress Ink

Hej!

Idag tänkte jag göra en liten tutorial över hur man kan göra egna bakgrunder eller mönsterpapper med enkla medel. Jag har använt vanlig slät vit cardstock och distress ink Wilted Violett till de flesta. Du behöver också ha någon form av underlägg som inte suger t.ex. Craft Sheet eller en plastficka eller dylikt och lite fler grejer som jag berättar efter hand.

Bakgrund 1:

DSC00291

Här har jag använt en textstämpel liknande denna eller denna,  vilken som helst duger. Helt enkelt stämplat hej vilt. Stämplat flera gånger utan att färga in dynan igen för att få olika toner.

Bakgrund 2:

DSC00292

Här har jag duttat dynan på mitt Craft sheet och sprayat med lite vatten, sedan tagit en liten pensel och stött skaftet mot pekfingret på min andra hand så det blir droppar (ju mindre pensel desto mindre droppar, experimentera gärna med olika penselstorlekar). Blanda i lite mera vatten och upprepa för ljusare droppar.

Bakgrund 3:

DSC00293

Här har jag igen duttat dynan mot underlägget, sprayat på vatten så det pärlar/pölar sig och sedan dragit runt och duttat pappret i detta. Den översta har mera vatten och den nedersta mera färg. Upprepa till du är nöjd.

Bakgrund 4 och 5:

DSC00294

Här har jag använt en mask/stencil/schablon ur egen gömma, men vilken som helst funkar. Denna står högt på min önskelista. På den översta har jag färgat in med distressverktyg genom masken. På den nedersta har jag färgat in masken med distressdynan, sprayat på en aning vatten och sedan lagt pappret över för att få en omvänd mask.

Bakgrund 6:

DSC00296

Här har jag använt en ”smutsig” mask schablon stencilsom jag gnuggat över med en vanlig baby wipe, då får man detta blekare resultatet. Man kan också göra ”tvärt om” och färga in pappret först, lägga på mask och gnugga bort färg med en baby wipe.

Bakgrund 7:

DSC00295

Här har jag färgat in hela pappret med distressverktyg och sedan sprayat på vatten och torkat av med hushålls eller toapapper. På högra sidan har jag använt en mini mister som ger fin dimma och på vänstra sidan har jag använt en vanlig sprayflaska som ger större droppar.

Nu är det dags att börja kombinera, här kommer 2 av oändliga resultat:

DSC00300

Här har jag använt metod 1, 2, 3 och 4.

DSC00301

Här har jag använt 1 och ”tvärt om” 6.

Man kan naturligtvis kombinera olika färger också. I dessa exempel har jag även använt Salty Ocean och Lucky Clover.

DSC00306

Här har jag använt metod 2 och 4 + 5 i flera omgångar med mindre och större cirklar.

DSC00305

Här har jag använt metod 1, 2 och 3 med olika färger.

Så, nu har jag gett lite exempel och förslag på hur du kan göra själv, möjligheterna är oändliga och jag hoppas att du testar några av dem. Du kan om du vill även se detta som början till ett Mixed Media alster, bara att bygga vidare med t.ex. modeling paste, gesso, colllagebilder eller dekorationer. (Mina exempelkort här är gjorda i 5 x 3,5 tum med baktanken att nu när jag visat er dem kan jag dela dem i mitten och göra ATC-kort av dem. Kanske de dyker upp i ett framtida inlägg.)

Tack för titten hoppas du gillade det.

Kram DT-Jenny

DT-JENNY


av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *