Bakgrunder av Nuvo Shimmer powder

Hej på er allihop!

Hoppas att ni alla har fått njuta lite av solen och värmen. Själv har jag den senaste veckan ägnat mig med att rensa ogräs i gruset utanför huset. Så trist, men välbehövligt och det blir ju så snyggt när man är klar. Något jag tycker är desto roligare är att sitta och titta ut över gården från mitt hobbyrum och bara låta fantasin och kreativiteten flöda.

Det är vad jag har gjort denna gång. Jag delade ett A5 akvarellpapper på hälften och satte igång. Jag ville testa om Nuvos shimmer powder rörde sig olika på rent akvarellpapper i jämförelse med ett akvarellpapper med gesso på. Här nedan ser ni resultatet. Vänstra utan gesso, högra med gesso. De blev inte så olika och i slutresultatet med dekorationer på syns ingen skillnad alls. När man jobbar med dessa pulver får man alltid ha i åtanke att de alltid reagerar med vätska så vill du vara helt säker på att färgerna inte ska flytta sig rekommenderar jag att du fixerar färgen.

När papperet var helt torrt satte jag fast dem på en bit tunn kartong för stabilitet och för att de skulle bli släta. Stämplade lite här och var med två olika stämplar och embossade med ett svart embossingpulver för extra effekt. Därefter blandade jag lite av det gröna shimmer powderet med modelingpaste och strök på genom en stencil.

Lerfigurerna är gjorda i en form från Prima som när de torkat målades med svart gesso och Opal magic färger.

För er som såg min påsktavla minns kanske att jag gjorde egna blommor till den. Här har jag använt samma die set men större storlekar och format blombladen annorlunda.

Blommorna har jag färglagt genom att spraya vatten först sedan shimmer powder och sist vatten igen. Bladen till blommorna är målade med opal magic färg.

Texterna kommer från ett Tim Holts häfte och jag tycker att det blev en lite kul effekt med lite glittrig stickles på ordet sparkle.

Jag avslutade korten med att sätta små prickar med crystal drops som daggdroppar.

Nästa gång vi ses så tipsar jag om fina sommarpresenter.

Kramar DT- Nettan

Materiallista:

Akvarellpapper A5

Vit cardstock till kortstommen

Gesso

Nuvo Shimmer powder Catherine wheel och Green parade

Stämplar: Crea lies Bits & pieces – Sparkle och Coosa crafts – Freedom

Lindy’s embossing powder Chip of the old black

Opal magic Aqua-Rose och Green-Gold

Silikonform Prima – Louis

Svarta sisalfibrer

Stencil KaiserCraft Mini template Rising bubbles

Stickles glitterlim

Nuvo crystal drops – Morning dew

Die – Spellbinders Blooming rose

Say it in crystals Dulce

Tim Holtz Small talk

Tacky Glue

3D foam squares

Dubbelhäftande tejp


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *