Äventyret väntar

Hejsan!

En liten resväska… tänka att det kan betyda så mycket egentligen. När min pappa flyttade till Sverige för över 65 år sedan så var en liten resväska allt han hade med sig. Tänk ett så enormt äventyr: att lämna allt bakom sig och bege sig till ett nytt land för att starta ett nytt liv! Så för alla som ska ut på äventyr denna sommar, oavsett om det är ett jättestort eller pyttelitet äventyr: glöm inte att ta med en liten resväska att fylla med det ni hittar. En dag kan det bli en väska fylld med värdefulla minnen.
Jag gjorde detta lilla äventyrskit i form av en liten resväska och en resejournal i matchande vintagestil med hjälp av helt underbara papper från Pion Designs kollektion ”The World Awaits”.
Resejournalen gjorde jag så att den precis passar att lägga i väskan tillsammans med alla souvenirer man kan tänkas hitta. Jag måste bara få säga att jag verkligen ÄLSKAR dessa papper och den underbara vintagestilen som går att skapa med dem!!!
Den fina pappväskan säljs i två-pack i butiken och jag använde den mindre av de två till detta projekt. Jag började med att färga in alla kanter och delar som inte skulle kläs med papper med IInka Gold Vax Silver Sedan klädde jag utsidan med papperna ”The World Awaits – Borders”,Undiscovered” och ”Tags”. Jag limmade fast metallhörn på väskan och för att de skulle passa också de rundade hörnen gjorde jag så här: Först la jag metallhörnet på väskan som jag ville att den senare skulle sitta, sedan ritade jag med en penna (använde en vit gelpenna) hur den skulle klippas.
Med hjälp av en kraft sax klippte jag sedan efter markeringen och så var hörnet redo att limmas fast.

Även insidan klädde jag med papper: ”The World Awaits – Discover The World”.
Resejournalen gjorde jag av kvistfärgat A4-papper från Papperix, som jag vek på mitten. Omslaget gjorde jag sedan av kvistfärgad cardstock och spillbitar från papperna ”The World Awaits – Borders”, ”Tags” och ”Undiscoveredoch pyntade med metallhörn. Jag gjorde hål längs den vikta kanten på journalen och band ihop alla sidorna med jutesnöre. 
På insidan gjorde jag plats för lite tags och dekorerade sidorna med olika stämplar.

Klicka här för att komma till webbutiken och kika närmare på väskorna!

Nu har jag packat väskan och är redo att tacka för mig för denna vecka. Vi syns igen nästa vecka då jag tänkte visa hur man kan göra en tavla av sina finaste örhängen. 🙂

Ha det gott i värmen!

 

 


av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Äventyret väntar”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Jättefint! Ser ju så äkta ut!

  1. Profilbild för Rosemarie Grobosch Thorsell
   Rosemarie Grobosch Thorsell

   Ja, med dessa underbara papper från pion gick det verkligen att skapa verklighetstrogen magi!!! 😀

 2. Profilbild för Danielle
  Danielle

  Hur många papper av varje behövdes för att dekorera väskan och boken så här? Blev sugen på att göra som present till min pappa 🙂

  1. Profilbild för Rosemarie
   Rosemarie

   Hejsan! Åh, va kul att du vill göra detta till din pappa! Jag körde verkligen på marginalen och använde varenda liten bit av papperna och då gick det åt 2 av varje mönsterpapper. Så 2-3 st…lite beroende på hur man planerar användningen och om man vill ha lite extra ifall något blir fel.

   Jag svarar på dina andra frågor på en gång:
   Tagsen gjorde jag med bitar av mönsterpapperna/cardstock och de dies, embossingfolder och stämplar (förutom en med text ur mina egna gömmor) som följer med Sizzix Sidekick: https://kristinasscrapbooking.se/dies-stansmaskiner-foliering/sizzix-sidekick-stansmaskin/sizzix-sidekick-starter-kit-featuring-tim-holtz/

   Något svart papper använde jag inte… men det mörka bandet på väskan och boken är ett mörkbrunt bomullsband om det var den du menade?

   Hoppas du fick svar på alla dina frågor, annars är det bara att höra av dig! Stort lycka till med skapandet!!!
   Kram
   Rosemarie

 3. Profilbild för Danielle
  Danielle

  Undrar även vart tagen som hängen i väskan kommer ifrån samt tagsen som ligger i boken? Det svarta pappret är det vanligt svart cardstock?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *