Att använda spillpapper

Hej på er!!

Idag kommer jag komma med en liten uppmaning och tips till er kära läsare!
Något som jag tycker att man ska tänka på är att använda sig av sitt spillpapper. Ofta får vi ju en hel del pappersbitar över när vi gör våra kort, lo´s osv. Själv är jag en riktig spara då jag inte har råd att köpa så mycket scrapbookingsaker då jag är ensam med 2 barn.
Jag sparar t.o.m remsor som inte är större än kanske 1-1,5cm breda.Dessa kan man nämligen alldeles utmärkt använda till att tex stansa ut mindre alfabetsbokstäver i till sina kort osv.

Jag har idag gjort ett litet kort där jag använt mig av just spillbitar.
( ni får ursäkta den hemskt dåliga kvaliten men ungarna här har haft sönder mina underbara och bästa kamera…snyft..jag var INTE glad på dom kan jag tala om. 🙁 så nu har jag inget bra att ta kort med tyvärr… )
Till det här kortet har jag använt mig av vitt, svart, rött och grönt cardstock.
Det vita var inget spillpapper men ska man göra kort så måste man ju ha en större bit att jobba på.Här har jag haft en bit på 15×15 cm som jag helt enkelt vikt på mitten.
Det rutiga papperet samt den blå fjärillen är spillbitar från Maja Designs papper från serien ” Maja Design ” och papperen är ”jordgubbar” och ”Dikt från sommaren” som jag använt små bitar ifrån.
Grattisstämpel och svart penna från egna gömmor.

Mer behöver man inte ha för att göra ett enkelt och gulligt kort tycker jag! Detta är ju även så enkla kort att även de mindre barnen kan vara med och pyssla vilket ju är super om man har småbarn hemma. Tyvärr är jag själv ganska dålig  på att använda spillpapper och har ganska mycket liggandes här hemma, men nu har jag sagt till mig själv att använda mig av detta mycket mer! För visst blev det lilla kortet ganska sött ändå trots att man inte använt sig av särskilt mycket material.
Så nu utmanar jag ER att använda er av ert spill, lämna gärna en liten kommentar med länk till ert spill-kort så vi får kika på vad just ni har hittat på med era små bitar!

Kram Dt-Malin


av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Att använda spillpapper”

 1. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Ja, det kortet blev verkligen jättegulligt och kul att se hur lite man kan behöva för att göra något fint. Min hög med spillbitar har den senaste tiden slutat växa för numera försöker jag använda upp varje papper innan jag börjar på ett nytt. Det finns dock en hel del gammla pappersbitar att göra något med :-).

 2. Profilbild för Päivi
  Päivi

  Jättefint kort!

  Själv är jag också expert på att samla alla spillbitar. 🙂 Man vet aldrig när man behöver dem 😉 å andra sidan samlar jag på mig en massa annat också… 🙂 Som gamla femöringar och annat skrot som jag använder mig av 🙂

 3. Profilbild för Susy
  Susy

  Verkligen jätte vackert!!!!

  KRAM SUSY

 4. Profilbild för linda
  linda

  Blev en spillbitskväll hemma hos mig, titta gärna in i bloggen för att se resultatet!!! Kram på er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *