Återbruk är kul

Hejsan på er!

Jaha då va vi redan inne i juni månad värmen börjar komma och naturen blomstrar för fullt.
Idag är det dags för ännu ett blogginlägg från mig och även idag kommer jag tipsa om lite DIY pyssel där du kan återbruka saker.
Va du en av dom som kanske köpte på dig massa konserver och bunkrade ifall domedagen skulle komma? Isåfall har jag ett litet tips på vad du kan göra med dom.

Jag gjorde ju om ett soffbord för ett tag sedan och använde dekorplast men fick lite över, så det tänkte jag använda till detta projektet.

Och vad ska jag då göra? Jo…. Bestick förvaring/ bestickhållare som man kan ta snyggt och prydligt framme på bänken i köket, som en snygg dekoration.

Jag började med att lägga mina konserver i blöt för att få bort etiketterna och sedan torkade dom ordentligt. Efter det tog jag fram ett måttband och mätte omkretsen på burken och även hur hög den va, sedan skar jag ut 3 bitar i samma storlek.

Börja med att lossa lite på baksidan av plasten och fäst den mot burken, jobba sedan dig runt och lossa lite i taget på baksidan av plasten. Jag tycker att det blir betydligt lättare att jobba än om man tar av pappret och hela baksidan är kladdig när man ska fäst det mot en yta.

När plasten är på plast så är det nästan klart, se lätt som en plätt! Sedan dekorerar man bara efter smak! Jag valde att sätta etiketter på framsidan så att man kan skriva som på en griffeltavla. Då kan man bara torka av och skriva nytt om man vill använda burken till något annat. Jag har även dekorerat den övre kanten med ett vackert pärlband för att ge min fina marmor burk lite extra lyx.

Ha nu en fortsatt trevlig vecka så ses vi snart igen!

Kram DT Sophie


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *