Återanvända tändsticksaskar

Hej sommarSverige!

Det första jag tänkte på när vi fick temat återbruk, var alla mina papper som blir över vid tillverkning av olika saker.

Så, sagt och gjort, det blev ett projekt för att använda dem. Dessutom hade jag en hel hög tändsticksaskar som väntade på att komma till användning.IMG_0972[1]

Till den gråa asken gjorde jag ett omslag i chipboard (eller ett tomt flingpaket går också bra om vi ska hålla oss till temat). Då behöver du 2 stycken lika stora (0,5 cm större än asken på bredden och 0,5 cm större uppe och nere) samt 1 lika bred som sidan på asken och 0,5 cm större uppe och nere. Sätt cardstock på chipboard, ungefär som när man gör ett minialbum, så blir det stabilt och fint. Klä asken runt om (inte det som limmas fast på chipboard), limma fast och dekorera och gör den personlig till den som ska ha den. Blommor och blad älskar jag att använda! Det svarta sidenbandet sitter löst, så man tar bort det när man ska öppna asken.

IMG_0970[1]

De andra mindre askarna blev hur söta som helst tycker jag, så kul att göra många i olika färger! Klä ytter-asken runt om, sedan inner-asken, både inuti och utanpå. Gör sedan 2 band (mina är 0,5 cm breda) och ett litet handtag längst upp i en matchande färg.

IMG_0969[1] IMG_0967[1]

Jag förvara mina rest-papper i genomskinliga plastfickor (typ dessa), super bra och super enkelt att bara ta fram den fickan med färgen man behöver. Enkelt också att sortera ner så det inte bara ligger i en hög och inte blir använt!

Tack för titten denna veckan, vi ses!!

DT-Maria-Lekardal

Kram Maria Lekardal

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Återanvända tändsticksaskar”

  1. Profilbild för Gunilla Kjellman
    Gunilla Kjellman

    Superfina!!!! Toppenpyssel med barnbarnen i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *