Ask med snögubbar i lufttorkad lera

Sista veckan med temat vinter här på bloggen vilket passar bra då vi i Skåne har fått vinter för ovanlighetens skull.

Jag hade en vit ask här hemma som jag klätt med vit lufttorkande lera från Primo. Jag kavlade ut leran och när jag var klar kavlade jag ner Stamperia Texture Impression Mould A5  för att få mönster i leran. Jag mätte lådans sidor och skar ut bitarna med kniv. Locket klädde jag också in med leran. Jag hjälpte torkningen på traven genom att torka i vanlig ugn på 60 grader i ca 2 timmar,  vände delarna efter halva tiden. När leran torkat limmade jag fast delarna med Dana lim på asken. Målade leran på asken med vit akrylfärg och med Artic snow.

Snögubbarnas huvud gjorde jag genom att knyckla ihop aluminiumfolie till en boll sedan klädde jag bollen med lera. Skulpterade morot till näsa på huvudet. Hatten och halsduken är också gjorda i lera men monterades efteråt med limpistol. Runt hatten och askens kant har jag limmat silvriga pärlband.

Huvudena är målade med dekorationssnö. Färgerna jag använt till halsduk och hattar är plus color Eggshell white, sky blue, soft pink, fleshtone light, pumpkin, off white och black Jag målade även med Artic snow på asken och halsdukarna. När allt var målat och klart penslade jag allt med Mod podge och strödde vitt glitter pulver över hela asken. Dekorerade slutligen med en blomma från prima marketing och en text ’together’ från klippark catch a moment quotes

Det här var riktigt roligt och nu har jag redan idéer till årets julpyssel men det får vänta…

Ta väl hand om Er!
Kram Martina


av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *