Ask med bubblig hemlighet

Hej igen!

Som jag lovade tidigare idag så kommer här ännu ett alster från mig, denna sista fredagen i februari månad.

Det är alltid lite extra roligt att scrappa när man lyckas återanvända något som icke scrapinvigda människor skulle ha betraktat som skräp. Till denna ask har jag återanvänt innerförpackningen till en parfym.

Nyupptäckta favoriter har jag många, men en av dem är Reprints Kraftkartong som jag använt till askens stomme. Med hjälp av stansmaskinen Sizzix Big Shot har jag stansat ut cirklar som jag sedan fäst väggar på till lock och ask.

Cirklarna till botten och lock är 14 cm i diameter. Askens vägg 9 cm hög och längden är 30 cm + en skarvbit om 13 cm. Locket är 4 cm hög och 30 cm + 16 cm lång. Jag har vikt in kanter på de långa bitarna och fäst dubbehäftande tejp på dem. Efter att jag dragit bort skyddsremsan på tejpen har jag klippt inviket i sneda flikar för att få en följsam del att fästa på lock och botten. Har också skurit ut en lång, smal remsa som stansats med handstans längs sidorna. Den remsan blev sedan handtag som jag fäst i locket. Nedan ser ni delarna jag använt:

De härliga vintagearken ”Symphoni” och ”Extra” av kraftig kvalitet kommer från BoBunny:s serie Et Cetera. Botten, lock, in- och utsida är alla klädda i arken.

Arkens kanter är distressade med Tim Holtz ”Black Soot”. På locket har jag stämplat med VersaMark och svart embosspulver. Lockets kant är klädd i svart spets. Längs det utstansade, runda designarket har jag duttat med glitter stickles, platinum.

Platsbubblan från parfymförpackningen har jag fäst ovanpå askens lock. Jag har använt Heidi Swapps Scrappy Glue. Inne i bubblan skymtar hemlighetsfulla blommor och en hjärtcharm. De små ljuva blommorna med glitter heter Gilian Coffe och kommer liksom de vita bladen, spetsblommorna ”Brown Humble Lace” och ”Creme Lovely Lace” från Prima.

Längst upp, på askens handtag, hittar vi ett prickigt satinband och vit pärlfloss. Tyvärr hittade jag inte flossen bland varorna i butiken, men håll utkik för den finns hos Kristinas Scrapbooking! Handtaget är fäst intill locket med YouDo:s vackra pärlbrads.

Önskar er massor med fredagsmys och en underbar helg!

Kram från DT Kristina ”ScrapSalig”

8 reaktion på “Ask med bubblig hemlighet

  • Tack felicia och detsamma! Jaa, alltid skönt med helg!
   Inget planerat här förrutom lite shopping till sonens garderob. Vi har underbart vackert väder här i Östersund så vi passar nog på att vara ute i solen en del =D

   Ha det gott!
   Kram

 1. Helt makalös fin!
  Vilken underbar idé…. jag vet knappt var jag ska börja och berömma.. jag sitter och kollar bild för bild och bara suger in allt det fina och alla ideér.
  Blommorna blev ju såklart stora favoriter, det blir till att öppna plånboken igen 😉
  Riktigt fin, du gör det inte lätt för oss andra att skapa efter det här……

  Kram Maria

  • Oooj så många snälla ord, tusen tack…nu är jag både glad och rörd 🙂 Så kul att jag inspirerade dig med asken =D

   Jaa, blommorna är verkligen helt underbara och bra storlek på dem om det är lite ont om plats också..

   Ha det gott!

   Kram

 2. Håller med Maria, vilket kanonjobb du gjort, jättefint och visst är det där alterhjulet ganska så härligt att hamna i…. Kram på dig och ha en fin helg

  • Tack så mycket =D Jo, det är sååå roligt att altra att man inte kan sluta helt enkelt 🙂

   Ha en fin helg du med och tack för din kommentar!

   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 5 =