Art Journal sida med fjärilar

Hej!

Idag tänkte jag visa uppkomsten av en sida i min art journal, fast jag kallar den min ”kladd och lek bok” för det är det jag gör i den. Jag använder den när jag får lite färg över, bara kladdar på en sida, torkar av schabloner efter användning, stämplar av använda stämplar o.s.v. så jag har många påbörjade sidor i den. Till denna sidan började jag dock med ett tomt uppslag. Den enda tanken jag hade var att jag skulle använda mina diecutsfjärilar från Vivi Gade. Så här blev den färdiga sidan:

dav

Jag började med att måla sidan i fält med en grön och en starkt rosa akrylfärg. (Detta kommer täckas över och knappt synas alls, bara ett sätt att få lager i bakgrunden.)

dav

Sedan täckte jag hela sidan med silkepapper i grönt och rosa med Decoupagelim.

dav

Sedan målade jag över allt med vit gesso som jag blandat med pyttelite vatten, gned bort en aning med en babywipe.

dav

Sedan tog jag Distress Ink Peacock feathers och Dusty concord genom en schablon här och där.

dav

Sedan stämplade jag lite slarvigt med Versafine smokey grey med stämplar ur detta och detta bakgrundssettet från You Do och tog modeling paste genom en annan schablon i 3 av hörnen.

dav

Efter lite letande på internet hittade jag ett trevligt citat om fjärilar som jag skrev ut och klippte till och limmade i, limmade även dit fjärilarna (bara på mitten, så de står ut lite från sidan). Jag ritade med tunn svart penna runt textblocken och blandade vit och svart gesso med vatten och gjorde stänk på sidan. Här kommer närbild på citatet.:

dav

Jag ÄLSKAR att leka i min kladd och lek bok, det är så befriande att bara få släppa loss och jag bryr mig faktiskt inte så mycket om det färdiga resultatet (fast jag är rätt nöjd med denna sidan), jag behöver ju inte visa den för någon om jag inte vill. Är du mer intresserad av Art Journaling föreslår jag att du gör en sökning på Youtube, där finns hur mycket inspiration som helst.

Tack för titten.

Kram DT-Jenny


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *