Altrad broderiram

Hej på er!

Hoppas att ni hinner sätta er ner och skapa nu under sommaren. Själv har jag fullt upp med många projekt här hemma, så att få komma undan en stund och släppa lös kreativiteten är underbart. I dagens blogginlägg har jag valt att altrat en broderiram, det kan verkligen bli vad som helst! Allt från drömfångare till ett mixed media projekt och det är just vad min ram blev.

Jag har tittat igenom bilder på mina barn från tidigare somrar och denna bilden blev min inspiration. Jag tycker att den är underbar.

Jag började med att klämma fast hönsnätet mellan de två ringarna och klippte sedan av det så att det lite lagom gick att klämma runt några delar så att det hölls på plats. Därefter tog jag bort nätet och ritade runt den yttre ramen på mitt mönsterpapper och klippte ut. På mönsterpapperet använde jag modeling paste genom en stencil och sprayade på papperet med Tim Holtz nya Ditress oxide spray – Speckled egg.

När detta fick torka jobbade jag på hönsnätet med min komposition av band, ostduk och mönsterpapper. För att verkligen få sakerna att fastna fort limmade jag med tacky glue och fäste även små kartong bitar på undersidan av hönsnätet för att ha något att limma mot. Ostduken är även den färgad med Speckled eggs men också Gathered twigs, då jag upplevde att det blev för platt när jag bara använde en färg.

Ramen och nätet fick sig en lätt omgång vit gesso för att sedan sprayas med oxiderna. Bandet runt skruven sprayade jag också.

Pinnarna hittade jag i skogen när vi var ute och gick nu i veckan. Perfekta för mitt projekt! Var inte planen att leta efter dem utan bara att få komma ut i skogen. Ibland har man tur. Pinnarna och de små art stones är limmade med gel medium.

Citaten kommer från Tim Holtz small talk.

Ha en fortsatt trevlig vecka så ses vi snart igen.

Kramar DT-Nettan

Materiallista:

Broderiram

Distress oxide spray – Speckled eggs och Gathered twigs

Band

Scrapbooking Papper

Hönsnät

Vit gesso

Ostduk

Chipboard Vass

Modeling paste

Stencil Stamperia – Cosmos Python Effect

Tacky Glue

Ultra thick gel medium

Tim Holtz – Small talk

Art stones – från egen hörna


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *