Alla hjärtans dag med papper från Echo Park

Hej på er!

Då var det dags för lite kärleks inspiration så här när vi närmar oss alla hjärtans dag! Jag har gjort ett pop up box card! Det var första gången, men det blir absolut fler.

Jag började med att skära till ett cardstock som har måtten 25,5×15 cm. Efter det så bigar man på måtten 6, 12, 18 och 24 cm på långsidan och på kortsidan vid 7 cm.

Det blir 1,5 cm över som man kommer använda som flärp när man limmar ihop kortet. Sedan behöver man klippa vid 6, 12, 18 och 24 som ni ser på bilden och även klippa så som bilden visar.

När kortet och boxen är ihop limmad så klär man kortet med ett mönstrat papper och tänk på att det ska vara ett långt mönstrat papper på den bakre sidan.

Sedan är det dags att göra bitarna som man ska ha på insidan för att skapa 3D- effekten. Jag har gjort 3 st bitar som mäter 9×5 cm och sedan bigar man på varje kan på långsidan vid 1,5 cm.

När bitarna är klara fäst dom på insidan med lagom mellanrum. Sedan är det bara att fästa dekorationerna så att det ser ut som dom svävar i luften. Jag valde die cuts från samma serie som pappret och jag har fäst dom med stålpinnarna som sitter på pappersblommorna, just för att få en lite mer svävande effekt.

Material från butiken:

Cardstock:
Bazzill cardstock

Mönstrade papper:
Echo Park – Hello Valentine – 6×6 Tum

Övrigt:
Rhinestones silver

Die Cuts Echo Park – Hello Valentine – Ephemera

Skärmaskin papper

Tack för att du tittade in, ses nästa gång!

Kram DT Sophie


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *