Album till skolfoton

Halloj äntligen tisdag igen.

Denna veckan har jag gjort ett minialbum med skolfoton som jag fått från Foto Norden. Perfekt om man vill ge bort lite foto i julklapp till någon kär.

004

Pärmen gjorde jag i chipboard som jag sammanfogade med bitar av cardstock. En bit på insidan och en bit på utsidan.

001

Pärmen består av tre bitar chipboard som fogas samman med cardstock. Viktigt att ha ett mellanrum på 2mm mellan bitarna och att cardstocken bigas ner ( på insidan) i skarvarna så att det går att öppna och stänga lätt.

003

Sidorna i cardstock bigas så det blir ett mellanrum mellan sidorna och limmas ovanpå varandra. Hela paketet limmas sedan centrerat på ryggbiten. Tejp håller dåligt i längden, bättre att limma.

005

När albumet byggts ihop börjar det roliga med att klä det med mönsterpapper. Jag har använt papper från Tim Holtz. Skarven mellan cardstocken och mönsterpappret på pärmen har jag dolt med lite skir spets. Bandet som jag knyter ihop albumet med har jag satt innan jag klistrade på mönsterpapper på fram och baksida. Enkelt dekorerat med ett tårtpapper, blommor, rosett och bling.

006

Andra uppslaget. Samma enkla stil, här med rivna remsor, blommor och bling.

007

Här har jag lekt med olika format på fotona. Det ensamma lilla fotot har jag skurit loss och satt med häftkuddarkuddar. Här har jag använt mig av lite rosor. Avståndet mellan sidorna tillåter lite tjockare dekorationer utan att albumet spretar.

008

Sista sidan med foto. Enkelt dekorerat med en blomma och en brad. Två sidor lämnades utan foto. Här kan man lägga till egen text om man vill eller fylla på med fler foton.

Albumet mäter 6×5 inch och ryggen är 1 3/4 inch. Cardstocken över skarvarna mäter 4 inch på bredden höjden är densamma som pärmen. Sidorna är en halv inch mindre än pärmen och mellanrummet är en 1/2 inch. Tekniken är alltid densamma om man vill göra albumet större eller mindre.

Tack för titten.

Kram

dt_jenni


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Album till skolfoton”

 1. Profilbild för Marianne
  Marianne

  Sååå snyggt!! Har funderat lite på vad man använder chipboard till och börjar nu få en idé! Funderar helt klart på att ”stjäla” idén till årets julklappar till släkten!

 2. Profilbild för Britt
  Britt

  Så himla fiiiiint!
  Kram Britt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *