Album i Rosa bandet tema

Hej på er!

Sista blogginlägget denna månad blev för mig bidraget till vårt Rosa bandet tema.

Du behöver ett cardstock med måtten 12 x 10½ inch. 1 inch in från alla sidor bigar du och får på det sättet fram hjälplinjer när du ska limma fast dina chipboardbitar.

Chipboardbitarna du behöver är 1 st 3/4 x 8½ inch och 2 st 4½ x 8½ inch. Jag tejpar chipboarden i kanterna med scoretejp och limmar lite tunt i mitten.

För att hörnen ska bli snyggt klippta sätter jag min linjal snett över hörnbiten och drar ett blyertsstreck för att klippa efter.

När hörnen är klippta sätter jag scoretejp längs med kanterna och limmar med tacky glue mellan yttertejpen och kanten på chipboarden.

För att få snygga hörn viker jag ner cardstocken med hjälp av ett falsben.

Jag har distressat alla kanter med vintage photo och innan mönsterpapperet på fram och baksidan sätts fast limmar jag fast banden som är till för att hålla albumet stängt.

Till insidan och albumflikarna använde jag en beige slät cardstock. Även här har jag distressat kanter och vikningar. Albumflikarna är i måtten 4 x 4½ inch och bigas ½ inch från kanten så att fotoytan blir 4 x 4 inch.

Hur många flikar du vill ha är upp till dig själv. Jag valde 8 stycken på varje sida. Flikarna sätter jag fast med scoretejp, men när jag tagit av skyddet från tejpen limmar jag med ett limstift för att ha lite möjlighet att flytta flikarna så att de hamnar rakt under varandra.

Mönsterpapperet jag har använt på och i albumet kommer från den underbara serien Vintage bisou av Craft O’ Clock. På framsidan har jag använt några bilder från klipparket och en textrad med citat ur samma serie. Den är även dekorerad med rosor i vita och rosa toner och under blommorna är det ett grönt tygband med blad. Lite bling piffar alltid upp och här har jag använt självhäftande pearls. Ändarna på det rosa bandet har jag eldat lite försiktigt på så att de inte ska gå sönder.

Ha det så gott tills vi ses igen

Kramar DT – Nettan

Materiallista:

Cardstock Rosa från Bazzil

Cardstock Almond Creme från Bazzil

Chipboard

Mönsterpapper från Craft O’ Clocks serie Vintage bisou

Klippark från Craft O’ Clocks serie Vintage bisou

Citat papper från Craft O’ Clocks serie Vintage bisou

Rosor i olika storlekar och olika material

Band som ser ut som blad

Rosa band

Bling vita Pearls 

Scoretejp

Limstift

Falsben

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 12 =