Gör dina egna ljuslyktor av gamla glasburkar

Hej hej!

Idag tänkte jag visa fortsätta visa er vad man kan göra för att återanvända sina saker som man har liggandes hemma. Just gamla glasburkar som det har varit sylt eller annat i är en sak som jag brukar samla på mig för att dom kan alltid vara bra till något.

Jag älskar att tända massvis med värmeljus hemma, så idag tänkte visa er hur man kan göra sina egna personliga ljuslyktor med hjälp av lite saker från pysselrummet.

Det som jag fick börja med var att ta bort etiketterna mina burkar och sedan torka dom ordentligt. Jag bestämde mig för att jobba med band, spets, pärlor och distress stains för att jag inte riktigt hade så mycket mönstrade papper som fanns i butiken nu efter rensningen, så att allt nytt skulle få plats.
(Så det blir att lägga in en beställning på alla nya vackra papper i veckan) :Happy:

Hur som helst så fäster ju inte stainen direkt på glaset så jag målade först hela burken med lim, när limmet torkar så är glaset fortfarande genomskinligt men det gör så att stainen fäster på glaset. Detta gjorde jag så att jag kunder få vilken färg på lyktan som jag ville och jag valde att ha silver som bas på alla mina 3 lyktor.

När färgen har torkat så är det bara att fortsätta dekorera efter behag och jag som sagt valde att använda mig av band/spets och halvpärlor i svart och vitt så det ska passa i mitt vardagsrum.

Material från butiken:

Färg och lim: Aleene’s Tacky Glue – Original 4 OZ, Distress Stain
Band: Pärlband – Vitt, Spets – Daisy Loop Lace, spets, Spets May Arts
Pärlor: Rhinestones Strips – Silver, rhinestone black

Detta va mitt lilla tips till er pysselsugna idag!
Ha en fortsatt trevlig vecka, så ses vi igen nästa onsdag.

Kram DT Sophie

 DT-Sophie1[1]


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *