Julkort – Stamperia

Hej

Hög tid att vältra sig i julkortsskapande och själv gillar jag att mixa det jag gör: olika format, olika färgsättningar (är nog världens sämsta på massproduktion).

Relativt enkla kort: inga vikningar, färdiga klipparksbilder -bara det roliga att frossa i blommor, dekorationer, band…Mmmm…. Köp stommar till julkort pyssel i butiken.

Sobert slimelinekort med bild från Vivi Gade i fokus…Designpappren har fått kanter av vit gesso för strukturensoch känslan av snös skull…

Vackert rött band blir dekorativt även om man inte är en fena på att slå rosetter…En liten vit klocka får bjällra under….

Kottar, kulor och blommor

Man får titta lite noggrant för att hitta snön som jag gjort av strukturpasta med hjälp av en stencil

Från lugnande vitt till vibrerande rött…Bilden är från Mönstrade Scrapbooking papper Stamperia
designpappret från Reminisce….

Duttade strukturpasta även på de röda rosorna – tycker effekten blir så häftig!

Text utstansad i guldpapper

Hoppas ni får en underbar vintrig helg!
Kramar
//Cattie

Boho chic tavla

Hej! Dottern är liksom jag oförklarligt förälskad i drömfångare, därav inspirationen att skapa dagens mixed media alster, dock tveksam om den gör sitt jobb när den inte får hänga fritt….?

Bas: 6×6 canvastavla som jag använt en stencil med gesso på för att skapa struktur i bakgrunden, och sedan gått lös med diverse färgmister (Finnabair) i röd/orangea toner.

Drömfångare: Utstansad med Sizzix Dreamcatcher die i vitt cardstock och Guld foil cardstock. För att få mer struktur och hållfasthet är alla vita delar till drömfångaren embossade med Zing Opaque White embossingpulver.

Rosor på en bädd av Ostduk/Cheese cloth, beströdd med små guldstjärnor som knappt syns, bara anas…I den största rosen har jag först limmat och sedan strött över små små silverkulor, liknande dessa glaspärlor…Övriga rosor har fått lite duttar av vit akrylfärg på kronbladen…

Fjädrarna som kommer med i Die-setet är 1 hel och 1 mönstrad…Mittenfjäderna är embossad med Stampendous Aged silver – jag fullkomligt älskar ytan det skapar!
Här har jag blandat utstansade pappersfjädrar med pärlhönsfjädrar

…Runt om tavlan fäste jag ett guldigt band med hjälp av limpistol

Kram
//Cattie

Presentation av Fialisan

Hej!

Mitt namn är Sofia, kallar mig Fialisan på nätet i scrapvärlden.
Jag är 35 år, bor på vackra ön Orust i Bohuslän tillsammans med min man och våra tre barn, Simon 10 år, Oliver 8 år och Jasmine 5½ månad. Är nu hemma med lilla prinsessan och njuter till fullo av det. Och alla framsteg måste scrappas 😉

Jag har scrappat sedan januari 2006, hittade till det av en slump faktiskt, då vi precis installerat bredband i vårt hus. Min man sökte på ”groda” på Google och hamnade på en pysselsida och ropade till mig ”detta måste vara något för dig!”. Från den sidan fanns länkar vidare och jag hamnade då på en scrapbooking-sida, och därefter var jag fast! Och det är verkligen en hobby som passar mig som handen i handsken 🙂  Att få vara kreativ med papper och färg är det roligaste jag vet! Vet inte riktigt hur man ska förklara, med det är lite som balsam för själen. Att just få scrappa betyder jättemycket för mig! Kan sitta till seeeent på kvällen bara för att det är så otroligt roligt 🙂

Jag försöker variera min stil och tycker det är superkul att testa nya grejer, och jag älskar att kladda med färger, mister och masker.

Det ska bli otroligt roligt att bli en del av designteamet här på Kristinas Scrapbooking och jag hoppas att jag kan bidra med inspiration!

Här nedan kommer ett litet urval av saker jag gjort 🙂

Kram
Sofia / Fialisan