Altrad glöggflaska och pepparkaka kartong

Hejsan på er alla där ute i julstöket, hoppas allt är bra med er!

idag tänkte jag dela med mig av ett litet pyssel jag knåpade ihop för några dagar sedan. Det är något man kan ha själv där hemma eller roligt att ge bort om man skulle bli bortbjuden eller som avslutningspresenter till någon fröken. Nämligen en altrad glöggflaska och en liten box med pepparkakor i.

Det började med att jag köpte hem en glöggflaska och ett paket med Annas pepparkakor i kartong som jag tänkte altra.

Flaskan klädde jag med rött cardstock och sedan ett vacker mönstrat papper från Stamperia, för att dekorera lite sparsamt med en blomma och korken med rött juteband.

Sedan va det dags att klä pepparkakförpackningen  men kände kanske snabbt att jag ville göra en egen från grunden med cardstock. Så jag tog upp den gamla förpackningen ritade av den och använde som mall.

Gick snabbt och lätt och jag vek ihop den i ett smack men kände direkt att jag gärna skulle vilja ha ett lock vilket inte fanns med från början.

Så jag plockade fram linjalen började mäta och gjorde ett lock med dubbelvikta kanter så att det inte skulle bli jingligt utan mer stabilt.
Denna är då som sagt uppbyggd med cardstock och klätt med mönstrat papper från samma serie från Stamperia och jag tycke att hela blocket va otroligt vackert!

Material från butiken:

Cardstock:

rött, grönt

Mönstrade papper:
Stamperia Christmas vintage

Övrigt:

Rött juteband, halvpärlor i guld, rhinestone stripe, washitejp guld, röd ros 20 mm, ek success large branch.

Tack för att du tittade in och lycka till med julpysslet!

Kram DT Sophie

Ett litet chokladkort till far

Hej på er!!

Då var det onsdag igen och denna vecka är det dags att börja planera vad man ska ge till sin lilla pappa i farsdags present.

Jag tänkte att jag skulle ge min pappa en liten god chokladkaka som han kan smaska på när suget kommer på.

Så vad passar inte bättre än ett litet chokladkort där själva kakan ligger i en liten box.

Jag har utgått från en bild på en beskrivning som jag hittade här i bloggen som Rosmarie har gjort, måtten är så att den ska passa en Lindt choklad.

Men jag har modifierat hennes tutorial lite och jag har byggt in ”hela” kakan i den lilla lådan, i hennes beskrivning så kan man se kakan lite när kortet är stängt.

Jag har även gjort en liten ficka så att jag kunde göra en liten tag och sätta en liten söt choklad stämpel och skriva att det är från hans förstfödda favoritdotter.

I denna ficka tänkte jag även lägga ner några trisslotter och hoppas på att kunna öka på arvet i framtiden, (Skämt och sido) men vinner han stort får han bjuda på middag.

Jag hade inga självklara manliga papper som jag tyckte passade in men hittade ett som jag tycker om från Stamperia och det tror jag han kommer göra också.

Material från butiken:

Cardstock:

Vitt, Grått

Mönstrade papper:

Stamperia,

Övrigt:

Metallhörn, pearls echo park, spellbinder, satinband

Tack för att du tittade in och glöm nu inte att uppvakta pappa och jag lovar han kommer bli glad även om det ”bara” är lite choklad och någon trisslott.

Kram DT Sophie

 

Kk

Te-ljuskort med papper från Stamperia

Hallå på er!

Hopps allt är bra med er! Här springer vardagen på i en ruskig fart och ibland önskar man att man vore en bläckfisk med många armar.

Idag tänkte jag visa er ett teljuskort, ett ”Candle Holder Card”, som jag har knåpat ihop till en kommande födelsedag. Och så här på hösten så är det lite mysigt att få lite ljus att lysa upp i mörkret.

Det finns ju en del olika varianter på teljuskort men jag googlade runt och kikade på lite olika beskrivningar och fastnade för denna.

I detta kort får man plats med 6 st värmeljus och på andra sidan är det en ficka där man kan stoppa ner en tag, pengar eller presentkort.

När jag vek själva lådan till värmeljusen, så ville jag göra ett litet fönster, så att man lätt kunde se vad som finns på insidan. Så då har jag använt mig av ett transparent overheadpapper för att få till det.

Jag blev helt förälskad i de mönstrade papperna från Stamperia och Maja som jag har använt, både med färger och med deras mönster. Ni kommer hitta en lista på allt material jag använt längst ner i inlägget.

För övrigt så är kortet ganska enkelt dekorerat och jag tycker inte alltid det behövs. Just i detta fall är det själva kortet eller vikningen som som ska fånga ögat.

Material jag använt från butiken:

 Cardstock: Kraft, turquoise

Mönstrade papper: Stamperia Rose Buds, Stamperia Wallpaper With Roses, Maja Design Denim & Girls snapshots

Övriga dekorationer: Metallhörn, Pärla, Gem, bokstäver, Band, Die Cuts Cartabella Spring

För dig som vill prova att göra ett eget ”Candle Holder Card”, så kommer här en video som visar en annan variant. Man kan göra, i princip, vilken form eller modell man vill.

Tack för att du tog dig tid och hoppas vi ses nästa gång!

Kram DT Sophie