Ett litet chokladkort till far

Hej på er!!

Då var det onsdag igen och denna vecka är det dags att börja planera vad man ska ge till sin lilla pappa i farsdags present.

Jag tänkte att jag skulle ge min pappa en liten god chokladkaka som han kan smaska på när suget kommer på.

Så vad passar inte bättre än ett litet chokladkort där själva kakan ligger i en liten box.

Jag har utgått från en bild på en beskrivning som jag hittade här i bloggen som Rosmarie har gjort, måtten är så att den ska passa en Lindt choklad.

Men jag har modifierat hennes tutorial lite och jag har byggt in ”hela” kakan i den lilla lådan, i hennes beskrivning så kan man se kakan lite när kortet är stängt.

Jag har även gjort en liten ficka så att jag kunde göra en liten tag och sätta en liten söt choklad stämpel och skriva att det är från hans förstfödda favoritdotter.

I denna ficka tänkte jag även lägga ner några trisslotter och hoppas på att kunna öka på arvet i framtiden, (Skämt och sido) men vinner han stort får han bjuda på middag.

Jag hade inga självklara manliga papper som jag tyckte passade in men hittade ett som jag tycker om från Stamperia och det tror jag han kommer göra också.

Material från butiken:

Cardstock:

Vitt, Grått

Mönstrade papper:

Stamperia,

Övrigt:

Metallhörn, pearls echo park, spellbinder, satinband

Tack för att du tittade in och glöm nu inte att uppvakta pappa och jag lovar han kommer bli glad även om det ”bara” är lite choklad och någon trisslott.

Kram DT Sophie

 

Kk

Te-ljuskort med papper från Stamperia

Hallå på er!

Hopps allt är bra med er! Här springer vardagen på i en ruskig fart och ibland önskar man att man vore en bläckfisk med många armar.

Idag tänkte jag visa er ett teljuskort, ett ”Candle Holder Card”, som jag har knåpat ihop till en kommande födelsedag. Och så här på hösten så är det lite mysigt att få lite ljus att lysa upp i mörkret.

Det finns ju en del olika varianter på teljuskort men jag googlade runt och kikade på lite olika beskrivningar och fastnade för denna.

I detta kort får man plats med 6 st värmeljus och på andra sidan är det en ficka där man kan stoppa ner en tag, pengar eller presentkort.

När jag vek själva lådan till värmeljusen, så ville jag göra ett litet fönster, så att man lätt kunde se vad som finns på insidan. Så då har jag använt mig av ett transparent overheadpapper för att få till det.

Jag blev helt förälskad i de mönstrade papperna från Stamperia och Maja som jag har använt, både med färger och med deras mönster. Ni kommer hitta en lista på allt material jag använt längst ner i inlägget.

För övrigt så är kortet ganska enkelt dekorerat och jag tycker inte alltid det behövs. Just i detta fall är det själva kortet eller vikningen som som ska fånga ögat.

Material jag använt från butiken:

 Cardstock: Kraft, turquoise

Mönstrade papper: Stamperia Rose Buds, Stamperia Wallpaper With Roses, Maja Design Denim & Girls snapshots

Övriga dekorationer: Metallhörn, Pärla, Gem, bokstäver, Band, Die Cuts Cartabella Spring

För dig som vill prova att göra ett eget ”Candle Holder Card”, så kommer här en video som visar en annan variant. Man kan göra, i princip, vilken form eller modell man vill.

Tack för att du tog dig tid och hoppas vi ses nästa gång!

Kram DT Sophie

GästDT-Jenny visar kort med målat stämpelmotiv

Hej hej!

Jenny Jonsson heter jag och jag kommer att gästa här någon gång då och då. Jag är kompis med ”vanliga” DT-Jenny och vi scrappar mycket ihop. Lite kort om mig: Jag bor söder om Kalmar med make och tonårig dotter, jag har också 2 vuxna bonusbarn. Jag jobbar inom kommunen som undersköterska. Mina intressen är musik, dotterns häst, träning och scrapbooking. Jag gör mest kort och ofta då med målat motiv, jag tycker det är så avkopplande att sitta och måla. Jag gillar också olika kortvikningar, jag tycker även det är kul att göra mina egna mönsterpapper i mixed media stuk.

Idag visar jag ett kort till en liten tjej som fyller 4 år.

Till kortet har jag använt:

Detaljbild:

Till stämpelmotivet har jag använt följande distressdynor: Hud: Tattered Rose, Spun Sugar. Hår: Vintage Photo, Walnut Stain, Antique Linnen. Kläder: Tattered Rose, Hickory Smoke, Whetered Wood, Spun Sugar, Tumpled Glas, Shabby Shutters. Skugga: Iced Spruce.

Tack för att du ville se vad jag har att bjuda på. Vore roligt med en liten kommentar.

Kram GästDT-Jenny