Bokkort med julpapper från stamperia

Hejsan!

Då va årets första julkort gjort och det blev i form av ett bokkort i otraditionella färger. Men jag kan tycka att det är ganska kul att bryta av mot allt rött och grönt som det oftast blir och slå på stort med rosa och blått!

Dom mönstrade papperna är en kollektion från Stamperia som heter Pink Christmas och jag tycker dom är så vackra och rogivande.

Själva kortvikningen är som sagt ett bokkort och jag tycker att det är en rolig vikning som inte är allt för svårt men blir så läckert när det är färdigt.

Man har många ytor att lägga ner tid och kärlek på för att dekorera precis som man vill ha det. Allt passar vare sig det är pampig dekoration eller clean and simple.

Sedan tycker jag om att göra detta kort om man ska ge bort något litet som pengar eller presentkort för då kan man stoppa det i själva bokstommen.

Beskrivning av bokkort

Börja med att skära till 2 stycken cardstockbitar i måtten 12,5×24 cm (A bitar), skär sedan till 2 stycken cardstockbitar i måtten 14,5×24 cm (B bitar). Dessa bitar ska biga och vikas för att sedan tillsammans skapa bokstommen.

Så ta dina A- & B-bitar och biga från ena kortsidan till den andra med 2 cm emellan. Sedan är det dags att sätta ihop dragspelsbitarna, börja med en A-bit och en B-bit och limma ihop. Gör likadant med nästa A och B-bit så att de bildar en ram för att tillsist limma ihop.

Till sist skär till 1 bit carstockbit i måtten 15×29,4 cm, detta är till själva bokryggen och biga på 13,7 från båda hållen.

Detta är som sagt hur jag gått tillväga för att bygga själva kortet och nu är resten upp till dig hur du vill att din bok ska se ut.

Material från butiken:

Cardstock: Vit,rosa, blå

Mönstrat papper: Stamperia – Pink Christmas

Övrigt:

Stans- gren
Pärlband
Spellbinder dekorative labels eight
Vita halvpärlor
Blommor Prima
Vit spets

Så där tack för att ni tittade in och lycka till i pysselstugan!

Kram DT Sophie

 

 

Have a cup of tea med stamperia

Hej!

Då va det onsdag igen och jag är tillbaka i rutan med ännu ett inlägg.

Dagens alster är ännu ett kort då jag gick igenom mina mönstrade papper och blev alldeles kär i detta papper från Stamperia.

Nu närmar vi oss som sagt höst och då vill man kanske krypa upp i soffan med en kopp te och tända ljus. Så då passade väldigt bra med det temat på kortet och så kan man ju ge bort något gott te till någon man tycker om.

Jag valde att göra ett stafflikort för det va så länge sedan och det är så fint när det är uppställt.

Måtten på kortet är 15×30 cm och så har jag bigat första gången på 15 cm, efter det så har jag bigat den ena sidan som är 15 på hälften vilket är 7,5.

Efter det så viker man det så att det blir en liten backe kan man säga för att sedan montera dit en bit på 15 cm. Sedan kan man ställa kortet upp och när man tar ner det så passar framsidan med basen på kortet.

Material från butiken:

Mönstrade papper:

Stamperia – Sweety – Cup of Tea

Maja Design – Miles Apart – Have faith

Cardstock:

Bazzill – Canvas – White

Bazzill – Canvas – Petalsoft

Bazzill – Canvas – Heather

Övrigt:

Rhinestones – Rosa

Pearls Brilliant Creme

Mulberry Rose – White

Scrapberrys Crystal Stickers – Afternoon Tea

Då vill jag bara avsluta med att tacka att ni kikade in, och nästa gång är jag tillbaka med ett mjukt alster.

Kram DT Sophie

Altrad kartong – DIY Presentförpackning

Hejsan!!

Idag tänkte jag visa er en smart liten smidig presentförpackning av återvunnet material.

Jag åt en kycklingrulle för ett tag sen och sparade kartongen, för jag tänkte att den där kan jag säkert göra något med och mycket riktigt så blev det så.

Jag va bjuden till min pappa på grillkväll och då vill man ju inte komma tomhänt, så en flaska vin är väl alltid trevligt att få. Men istället för att köpa en fin kartong att lägga den i så gjorde jag som sagt en själv.

Kartongen jag använde är klädd med både cardstock och ett mönstrat papper så bit för bit har varje sida fått ett nytt utseende.

Jag har dekorerat den med glittertejp, guldpärlor, stickers, blomma och en fin liten bild som ger en ledtråd över vad som finns i kartongen.

Material från butiken:

Cardstock:

Classic – Kraft, Canvas – Nixon

Mönstrat papper:

Paper pack Stamperia – Grand Hotel 

Dekorationer:

Dixi Crafts Toppers – Vin

3D Stickers – Wine – Paper House

Pearls Brilliant Guld

Washitejp Copenhagen Guld Glitter

Tack för att du tittade in!

Kram DT Sophie