Missing you med Maja Design

Hej på er i sommarvärmen!

Vilket härligt väder vi har haft sista tiden det har varit många långa sköna dagar på stranden och lite mindre tid vid pyssel bordet. Men man får passa på ett njuta när solen är framme för när som helst så kommer det en regnig och ruskig dag som är perfekt för pyssel.

Jag har trots värmen faktisk kunnat knåpa ihop ett litet kort en kväll framför fläkten med lite sommarkänsla.

Jag har gjort ett kort som man kan skicka till någon man saknar och som man kanske inte träffat på länge på grund av pandemin. Men vi får hålla tummar och tår att det minskar och inte ökar.

Men som sagt ett kort är ju alltid trevligt att få i brevlådan, blir ju inte så många sådana i brevlådan längre utan mest reklam och räkningar.

Jag har använt mig av Maja Design på dom mönstrade papperna både från den nyaste kollektionen tropical garden och ett papper från miles apart.

Så jag har jobbat med lager på lager och har låtit papperna stå i centrum för att sparsamt dekorera med lite bling och ett hjärta.

Material från butiken:

Cardstock:

Bazzill – Canvas – Sweetheart

Bazzill – Canvas – White

Mönstrade papper:

Maja Design – Tropical Garden – Big Leaves

Maja Design – Tropical Garden – Exotic Plants

Maja Design – Miles Apart – Ephemera Klippark

Dekoration:

Nuvo Crystal Drops – Rasperry Pink

Pearls Brilliant Creme

Trädekorationer Hjärtan – Röd & Vit

Hoppas nu ni får en riktigt skön vecka så ses vi snart igen.

Kram DT Sophie

My beautiful girl- längtar efter sommaren

Är det fler än jag som är trött på vinter och kyla?? Jag kände att det var dax att höja temperaturen i bloggen och byta ut snö och rusk mot sand, vatten och vackra stenar.

Idag hittar ni ett sommarminne från Skagen där jag och familjen var i somras. Vattnet var sådär ljuvligt medelhavsblått och ihop med de runda fina stenarna fick man en känsla av att man var betydligt längre bort än Danmark.

 Jag har valt att göra en LO av ett favoritfoto på dottern som matchade vattnet perfekt med sin blå klänning dagen till ära.

För att framhäva färgerna lite extra valde jag att kombinera cardstocken: Sea water och Bright white med ett papper från: Lemon Craft, tyvärr är det slut i butiken men ni hittar ett liknande här. Kanterna har jag skrapat med min edge scraper och sedan färgat in med walnut stain för att få en mer sliten look som passar ihop med mönsterpappret.

För att få en mjukare övergång mellan mönsterpappret och fotografiet valde jag att sätta dit en bit ljusblått Mulberrypapper, det är ett ganska tunt men följsamt papper som är lätt att forma och riva till önskat resultat. Runt fotografiet limmade jag sedan fast en bit jutesnöre och ett turkost pärlband, detta gör ni lättast med en limpistol.

Jag valde att dekorera så det matchande med jutesnöret med blommor och fjärilar av juteväv, små vita blommor, träfigurer i havstema och rosetter som jag gjort av organzabandet som jag klippt bort från pärlbandet. Texten +bokstäverna kommer från egen gömma.

Med denna LO vill jag önska er en härlig vecka.

Är det så att ni ”VILLHÖVER” något nytt i pysselväg hittar ni massor med nyheter här.. jag ska nog kika förbi där strax 🙂

Kramar DT-Maria

 

Grattis kort med strandtema.

Hejsan!

Hoppas att det är bra med er alla fina pysslare och scrapbookingvänner och att ni njuter av den härliga sommarvärme som intagit vårt avlånga land.

Idag tänkte jag bjuda er på ett litet grattis kort med strandtema nu lagom tills sommaren gjort stor entré och man faktiskt snart kanske vågar ut och ta sig ett dopp i havet.

Jag har jobbat med härliga papper från Pion Design i från kollektionen Shoreline som jag tycker är så otroligt vackra!

strandkort4

Jag är ju fortfarande nyinflyttad i min lägenhet så jag kan motvilligt erkänna att alla mina scrapsaker är i en ända röra! MEN allt är i alla fall under samma tak nu, det måste ju ändå vara ett plus… Så det innebär ju att jag har lite svårt att hitta bland alla mina saker men jag gör så gott jag kan, använder mig av uttrycket man tager det man haver.

strandkort6

Och när  Jag satt där med mitt kort så va jag inte människa till att hitta mina distressdynor eller distressverktyg! Så istället för att slita mig i håret över detta så använde jag mig av en promaker att rama in eller färga in kanterna som jag alltid gör med mina distresser. Måste ju säga det att jag längtar så efter min semester så jag kan få lite mer tid till att få iordning i mitt nya pysselrum för jag tror att alla här vet hur viktigt det är med förvaring och att sakerna ska vara på sin plats. Det är ju hälften av nöjet att inreda och bygga upp sitt rum <3

strandkort7

Till detta kort så jobbade jag med blåa, beiga och bruna toner för att även om kortet är litet femenint så skulle man ändå kunna ge det till en kille… (som gillar stranden hihi.)

Material lista från butiken:

Cardstock: Bazzill – Canvas – White, Iced Cocoa

Mönstrat papper: Pion Design – Shoreline TreasuresPapper Pion – Shoreline Treasures – Borders, Papper Pion – Shoreline Treasures – Images, Papper Pion – Shoreline Treasures – Dragonfly

Blommor/blad: Mulberry Ros  Baby Blå, Mulberry Ros – Vit, Dekorations Rosor Reprint, Mulberry Ros 5 Baby Blå, Mossgröna Rosenblad Med Brun Topp

Dekorationer: Fjärilarna har jag klipp ut från Shoreline Treasures – Borders, Pearls White, Promarker Penna – Cinnamon

 

Tänkte jag att jag skulle ta mig tiden att göra något annat än ett kort, suget efter att skapa något kul och outside the box börjar växa igen efter allt kaos som varit och det tänker jag ta tillvara på! Men vad det blir får ni se nästa vecka…

Ha en skön onsdag kram DT Sophie

DT-Sophie