Chokladkort

Hej!

Kanske man inte är supersugen på just choklad i den här tropiska hettan (typ 30 grader idag här på östsidan), men tids nog så…:-)…Ett chokladkort gjort i shabby chic stil…
Papper från Blue Fern Studio, klippark Scrapberrys samt glitterpapper

Överst limmade jag runt en vit spets och halvpärlor, sedan dekorerade jag med Prima blommor, vit fjäril, mitt favvo ”glittertrassel” / plastfiber som blir fint att ha under vad-som-helst och inte minst de nyinköpta bladen utstansade med mft die

Chipboard text, en vacker silverdekoration/Scrapberrys, och återkommande blommor och blad…

Ha en riktigt skön och avkopplande helg!
Kram
//Cattie

Lo med lite grabbig touch

Hejsan!

Då var jag tillbaka i rutan igen och det betyder ju att ytterligare en vecka har gått och halva maj har redan passerat. Skönt att värmen håller i sig men det gör ju att det blir svårare och svårare att sitta inne och pyssla. Så här om dagen så plockade jag ut en hel drös med saker och satte mig i mina utemöbler och njöt av solen samtidigt som jag fick ihop några alster

  Så då tänkte jag visa er denna Lo som jag gjorde på mig och min son, det är inte ofta det blir denna typ av alster men jag har börjar sätta upp mina Lo´s på en vägg hemma. Jag har så lite foton och tavlor uppe men när jag sätter upp mina Lo´s så kommer jag på både mig själv och andra att man fastnar vid dom flera gånger.

Det är så mycket roligare än vanliga tavlor eller fotografier och det blir så mycket mer levande för att det känns som att den berättar en historia.

När jag gör tavlor eller Lo´s med mina grabbar så vill jag ju inte ha det för gulligt utan försöker hålla det så ”grabbigt” och neutralt som jag bara kan, så till denna så använde jag ett papper med snyggt tegel som bakgrund.

Det fick även bli lite kugghjul för att få lite mer industriell eller steampunk känsla över det samt lite stickers från samma serie som det mönstade pappret.

Material från butiken:

Cardstock:

Brunt

Mönstrade papper:

Ella & Viv – Brick Backgrounds

ScrapBerrys – Words Live Forever – Archive & Abacus

Reminisce – Police – Wanted

Övriga dekorationer:

Metallhörn

Kugghjul

Då vill jag tacka att ni tittade in och så hoppas jag att vi ses nästa vecka!

Kram DT Sophie

Te för Två

Idag bjuder jag på Te för Två!
En perfekt liten hållare för två tepåsar av valfri sort och så blev det ett litet matchande kort till.

Kortet är ca 10x10cm stort och gjord med spillbiten av mönsterpapperet  från Scrapberrys som blev kvar när jag vikt min hållare till tepåsarna.

Till hållaren för tepåsarna behöver du ett dubbelsidigt mönsterpapper som mäter 8½” x 12″.
Efter den längsta sidan bigar du vid: 1,1/4″ + 2,½” + 5″ + 7″ + 9,½” + 10,3/4″
Efter kortaste sidan bigar du vid: 2,½” + 6″
En Scoringboard är supersmidig att använda till detta.
Klipp bort en fyrkant på 2½” i alla fyra hörnen på hållaren.

Hörnen viks in enligt bild, så även dom yttre flärparna som kommer vara dom som sticker upp som handtag sedan på hållaren.
Här kan du även göra hål för att trä i ett band om du vill. Jag har klippt av mina hörn lite.

Vik sidorna över varandra, nu ser du att det börjar likna det vi är ute efter!

Och sen viker man helt enkelt ihop den ”utåt” så dom korslagda sidorna blir som små fack till tepåsarna.
Jag har sett bilder där dom placerat en liten cellofanpåse med kakor här i mitten i ”hålrummet”, så det kan ju vara ett tips för dig som vill bjuda på något hembakat till.

Sen är det bara att dekorera!

Jag har dekorerat min hållare och mitt kort med spetsband, Mullbärsrosor, Mullbärsfjärilar, Bling och Ostduk. Tepåsehållaren knöt jag ihop med ett grönt band genom hålen som jag gjort längst upp på flärpen.

 

 

Kram Lisa