Ta hand om era semesterminnen

Hej på er!

Nu går det inte att låtsas längre…sommaren 2017 är över och kvar finns bara en massa minnen. Förhoppningsvis har ni många fina minnen och stunder att tänka tillbaka på när regn och rusk pågår utanför fönstret.

Idag tänker jag visa er ett sätt att ta hand om era kort och samtidigt få pyssla! PL eller Projekt Life som det heter är något som jag gärna grejar med. Man kan förklara det genom att säga att det är ett fotoalbum med dekorationer… hur mycket dekorationer eller vilket utseende är helt upp till er! Många gör veckovis, speciella händelser eller resealbum. Jag gör det sistnämnda och håller i skrivande stund på med 2 stycken, det ena om vår Thailandsresa för 3 år sedan och nu semestern till Danmark från i år.

Under kategorin: Album hittar ni plastfickor i olika modeller, album men också länkar till youtube där ni hittar massor av tips och inspiration. Det finns speciella PL-kort man kan köpa men det är faktiskt superlätt att göra egna och få precis som man vill. Ni hittar i butiken mängder av stickers som passar perfekt till just PL, jag väntar själv hem lite nyheter inom kort.

 Idag kommer jag visa er 4 stycken sidor där jag lekt med både papper, fotografier och diverse broschyrer från vår dag på Legoland.

Sida nummer 1 är en LO. Här ville jag få med så mycket som möjligt av kartan från Legoland för att barnen ska kunna gå tillbaka och se hur parken såg ut. Här klippte jag ut Legobitarna på arket: Lego block party nr 3 och satte över kartan. Sedan gick jag lös med passande dekorationer. Tänk bara på att inte göra för tjocka nivåer då det kan skada de andra fotografierna/sidorna när man slår igen albumet.

De andra 3 sidorna varvade jag cardstock i olika färger med pappret: Lego block party och några PL-kort. För att få samma text överallt plockade jag fram min gamla skrivmaskin.

En perfekt bra-ha-sak när man håller på med PL eller egentligen alltid när man pysslar är denna Tape Glider, den är helt magisk!! Just nu är den tillfälligt slut i butiken men kommer snart in igen 🙂

 

Jag hoppas jag uppmuntrat er att ta tag i era fotografier och testa gärna PL!

 

Kramar DT-Maria

So much Love

Hej!

Då var jag tillbaka igen med ännu en LO som jag pysslade med i helgen när snön fullkomligt vräkte ner utanför fönstret, det kan ju inte bli bättre pysselväder 🙂

Denna gång använde jag mig av spillbitar från ett cardstock och ett Kaisercraft papper som tyvärr inte finns kvar i butiken. Kanterna har jag ruggat upp med hjälp av min edge scraper och färgat med distressdynan walnut stain.

Jag valde att dekorera väldigt enkelt med bitar från arket: Simple greetings, trähjärtan och pearls. Även på denna LO använde jag mig av en tunn svart penna.

Jag vill tipsa om förvaring till era LO:er. Jag använder mig av detta album och dessa plastfickor, dom är perfekta för PL eller Project Life som jag sysslar med. Det enda man får tänka på är att inte dekorera för ”tjockt” då det lätt blir knöggligt.

Med denna lilla charmör vill jag önska er en härlig vecka!!

Kramar DT-Maria

Längtan efter paradiset

I mitt senaste DT-paket fick jag en del papper perfekta till mitt resealbum (jag tror nog att Kristina skickade dom lite med flit 😉 )

Det var några härliga semesterpapper från Kaisercrafts serie: Primer Sprayfärg.

Jag visste direkt vilket foto jag ville använda till papperna, här ser ni min ego LO.

_DSC0696 (2)

Bilden är tagen på stranden på en av de härliga paradisöarna i Similan Island, Thailand december 2014. Man kan inte annat än att älska detta paradis.

Pappret Shoreline passade perfekt som bakgrundspapper och tillsammans med text och bitar av arket Water blev det hur bra som helst ihop med fotografiet. Jag dekorerade med 3:d stickers, chocolate pearls, hampasnöre, juteband och ett ankare. Jag har använt en stämpel från egna gömmor för att göra stänket/prickarna runt kanterna.

_DSC0697 (2)Här ser ni lite närmare hur jag dekorerat LO:en.

_DSC0698 (2)Denna LO hamnar tillsammans med mitt PL (project life) i vårt semesteralbum fyllt med bilder från vår resa. Har ni inte testat PL så REKOMMENDERAS det varmt!!

Ha en fin vecka allesamman!

Kram DT-Maria

DT_maria