Jul/presentpåse med papper från Maja Design

Hejsan!

Nu är det bara lite mer än 1 vecka och 1dag kvar till julafton och nu börjar man se fram emot lite julledigt även om den blir lite annorlunda i år.

Idag tänkte jag visa er en liten presentpåse som är perfekt att lägga en liten klapp i eller bara en gåva om man ska på besök.

Jag har inte gått efter någon beskrivning utan jag har tittat på en liknande påse jag hade hemma och sedan gjort en egen av 2 cardstock.

Måtten på cardstocken är 30×30 på båda och de bägge bitarna bigar jag och viker på samma sätt för dom ska vara likadana.

Ena sidan är bigat på måtten 15, 20, 25 cm. Detta är för att skapa en framsida som är 15 cm och sidor som är 10 cm och som man viker lite på mitten för att skapa ”vecket”. Sedan måste man som sagt ha ett likadant till så att man kan sätta ihop dessa delar.

Men innan vi gör det så vrider man pappret och bigar 2 cm i överkant, detta för att få en stadig kant. Sedan bigar man en sista gång vid 20 cm och då har man 10 cm kvar till bottenplattan.
Jag har ritat upp en liten ”mall” så att ni kan se lite hur jag menar vart ni ska biga och klippa.

Limma ihop de 2 bitarna på ena fästkanten så att det blir ett ända långt stycke och sedan vik ner den övre kanten och limma fast den på insidan. Sedan ta den andra fästkanten och limma ihop med bitarna så att du får grunden till själva påsen.

Klipp det som ska klippas på bottenstycket och vik ihop botten ordentligt och limma fast alla flärpar. Sedan är det bara att vika till den bigade kanten på sidorna för att få rätt form på påsen.

Givetvis kan ni ju justera måtten själva på påsen ni ska göra så att det passar det som ska ligga i den.

Material från butiken:

Cardstock:

Bazzill – Canvas – White

Bazzill – Canvas – Juneberry

Mönstrade papper:

Maja Design – Winter is coming – Season of tranquility

Maja Design – Holiday in the Alps – Winter Ephemera

Övrigt:

Pearls

Mulberry Rose – 10 mm – White

Stans EK Success – Large Branch 

Stans – Snowflake

Spets

Öljetter Eyelets

Detta va allt för mig och jag vill önska er alla er en riktigt god jul!

Kram DT Sophie

 

 

Små presentpåsar med Primapapper

Hej!

Tänk att det finns otaliga modeller av små presentpåsar. Just denna var väldigt enkelt att göra då alla sidor är raka – inga krusiduller! Dessutom får man ut 2 st av bara ett cardstock och ett designpapper

Små söta påsar gjorda av lindblomsgrönt cardstock och designpapper med kopparfolieinslag från Prima

…I ovankant gjorde jag hål för organzabanden med hjälp av en håltång

…Så söt stämpel och matchande die från Rox Stamps, monterad med lite foamTape för att poppa upp…

…Även sidorna är dekorerade…

…Ur askarna sticker glittrande Festdekorationer upp, jag gillar att fylla ut med det för att ge en lyxigare känsla om man stoppar i exempelvis ett presentkort…

Hoppas Du har en riktigt fin helg!

Kram
//Cattie

Julgåva med julkort

Tänk att man med endast några papper faktiskt kan göra en hel bunt julkort! Till och med så många att man kan knåpa ihop en liten julpresent och ge till någon som kanske inte hinner med att göra sina egna julkort. Lite inspiration kommer här!

julkortsset-48a-inkywings-2016

Ett stort julkort som mottagaren får med sin julhälsning och en gåvopåse med 6st mindre julkort som mottagaren i sin tur kan skicka iväg.

 

julkortsset-48b-inkywings-2016

Påshuvudet har jag gjort av röd cardstock. Som dekorationer har jag använt mig av Grön Glittertape från Heyda, Rött band och stickers (julgranen och stjärnorna).

julkortsset-48c-inkywings-2016

Här på baskortet har jag börjat med rött cardstock och använt mig av ett mönstrat papper (brunt) från Maja Design, samt ett papper från Kaiser Craft som är fullt av dom fina gammeldags bilderna som återkommer på alla korten. Guldpapperet är från Paper Line och mycket flitigt använt i julkortstillverkningen i år. Det gröna glittriga är faktiskt den Gröna Glittertapen från Heyda som jag dragit två remsor av på ett papper och sedan satt under texten (som hittas på papperet med alla bilder!).

julkortsset-48d-inkywings-2016

Som dekorationer på kortet har jag använt en Doily, ett par hjärt-brads, paketen från Gran-stickers-arket, och ett satinband med renar.

julkortsset-48e-inkywings-2016

Två  lite större kort som mäter ca 11×14 cm där samma papper används som på det stora kortet ovan!

 

julkortsset-48f-inkywings-2016

Och fyra mindre kort som mäter ca 10 x 10 cm och även här samma papper som ovan. På kortet med texten har jag bara använt mig av den andra sidan av det bruna papperet för omväxling. Notera att man får ut alla fyra småkorten av samma cardstock om man använder sig av ett 12″x12″ papper.

Lycka till i julkortsjakten!

/Lisa

dt-lisa-kristinas