Skakkort med massa hjärtan

Hej!

Idag serverar jag ett alla hjärtans dag-inspirerat shaker card à la Frank Garcia Style. Frank Garcia designar åt Prima Marketing och har en väldigt egen särpräglad stil som kännetecknas av exklusiva detaljer, lager-på-lager(på lager) och inramning av ”duttar”.

Att scraplifta eller inspireras av någon annans stil är perfekt för att testa något man inte brukar göra eller för att ta sig ur en scrapsvacka…

Lagren: 5 lager designpapper från Prima (olika kollektioner). Men de syns knappt tänker du? Nej, men det man ser har betydelse för helheten. Gråt inte när du klipper fina papper.

För distans mellan lagren har jag använt mossgummi / foam papper -supersmidigt! Går även att använda Foamtape såklart….

Duttarna: Jag använder Nuvo Drops i olika färger.

I blommorna limmade jag pärlor i lite
olika storlekar (à la Garcia style)

Blommorna: Blickfånget utgörs av blandade Prima blommor.
Ja, de är inte de billigaste, men helt klart de vackraste!Som utfyllnad sticker jag in div blandade mindre rosor och ostduk

 

Skak-detaljen: Man kan fylla sina skakkort med lite vad som helst! Kristinas har superfina mixer med ”Glitter och paljetter”

Det blir otroligt effektfullt att blanda mindre glitter i olika färger och former (speciellt hjärtformer).

Hoppas ni har blivit inspirerade att sätta igång skapandet inför ”Alla hjärtans dag” eller bara för att…

Kramar
//Cattie

 

 

GOD JUL!!!

Jaha.. Då var dag D äntligen, här självaste dopparedagen och julafton!!

Hoppas att ni alla underbara pysslare och läsare får en väldigt fin och mysig dag med alla era nära och kära och att ni får njuta av vad julen har att erbjuda!

Idag tänkte jag bjuda på ett litet kort inlägg och visa er lite smycken som jag har gjort och som jag ska ge i julklapp till min älskade mamma som ställer upp i vått och tort för mig.

smycken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det va länge sedan som jag pysslade med smycket men fick ett litet sug här om dagen och letade fram mina verktyg och pärlor. Hade glömt hur roligt det är att sitta och pyssla ihop olika smycken och göra egna så att man får dom just som man vill ha dom.

smycke4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min jul kommer jag fira på Öland tillsammans med mamma och om ni inte visste det så är Öland känt för alla sina vackra väderkvarnar så det fick bli ett par örhängen av just det, för att symbolisera den vackra ön som hon bor på.

smycke3

 

 

 

 

 

 

 

 

Armbandet är ett elastiskt armband med vita och silvriga pärlor och mellan varje pärla så sitter det en rondell ring med svarta rhinestones på sidan.

smycken2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och sist men inte minst så blev det ett halsband också med ett runt svart läderband och en charm i form av ett löv.

Material från butiken till är:

Verktyg: Tång Set Till Smyckestillverkning

Halsband: Charms Swirl Löv, Läderband, Karbinhake, Rund O-ring, Avslutningshylsa

Armband: Vaxpärlor Vita Pärlemor, Vaxpärlor Silver, Rondell Ringar Med Rhinestones, Elastisk Rund Smycketråd

Örhängen: Fransk Öronkrok, bjällra klocka.

Nu har jag 3 onsdagar på rad som det är fullt upp på Julafton, Nyårsafton och veckan efter det fyller jag 30.. sen ska jag ha lite lugnare onsdagar framför mig igen=)

 

Återigen så vill jag önska er alla en riktigt god jul så ses vi som sagt på nyårsafton igen många kramar DT Sophie!

DT-Sophie

Söta armband

Hej på er!

Jag tänkte bara sticka in och visa upp lite smycken – eftersom ni numera hittar massor av produkter för smyckestillverkning i butiken.

Först ska jag visa tre små söta armband som både är snabba, lätta och billiga att göra!

DSC_8141

De rosa och gråa pärlorna är vaxpärlor och de genomskinliga pärlorna är gjorda av glas och kommer från detta smycketset.

Mellan pärlorna har jag satt rondellringar med rhinestones. Mellan de rosa pärlorna som är 10 mm sitter den större varianten av rondellerna mellan varje pärla. På de två armbanden har jag däremot bara satt rondeller mellan var tredje pärla, och här den mindre varianten.

Pärlorna hänger ju såklart inte ihop av sig själv utan har ju trätts på en elastisk smyckestråd, eftersom armbanden ska kunna träs över handen utan lås. Till de rosa och gråa armbanden har jag använt en vit 2 mm tråd (som nu även finns i en massa andra fina färger) medan glaspärlorna trätts på en genomskinlig 0,5 mm tråd.

DSC_8133_

Det var allt för mig denna Torsdag. Regnet vräker ner här i Ängelholm och bjuder på perfekt pysselväder, så nu ska jag se till att skapa lite mer!

jag

Ha en fantastisk scrap-kväll allihopa, så återkommer jag snart med fler armband.