Kort i romantisk vintagestil – mors dag

Hej!

Då har ännu en vecka passerat och vi är redan inne i mitten av maj månad. Mors dag närmar sig och även MIN mors födelsedag så inom loppet av bara några dagar firar vi dubbelt 🙂

Jag tänker bjuda er på 2 stycken kort i kan man säga: romantisk/vintagestil… ja det gör jag 😉

Det första kanske ni känner igen tagen på..det var den jag skapade efter min lek med krympplast för några veckor sedan. Här hittar ni det inlägget.

Till detta kort valde jag att använda mig av pappret: Love is in the air ihop med brunt och off-whitefärgat cardstock. Det blommiga pappret som skymtar bakom tagen är en spillbit från pappret: Walk with me från samma serie. Kanterna har skrapats ordentligt med mig kära edge scraper, färgats in med distressdyna.  Symaskinen har fått jobbat lite på detta kort, vilket jag tycker passar fint in i stilen (jag har faktiskt köpt en liten symaskin som jag endast använder till just pyssel då det annars kan slita på den vanliga).

Jag valde som sagt att dekorera med min redan färdiga tag, lite spets, rosor och fjärilar från arket: Borders från Pion Design.

Rosetten har jag gjort av en bit ostduk som jag färgat in med Color Bloom spray.

Här ser ni den enkelt dekorerade insidan med papper från: Love notes och en liten fjäril.

Till kort nummer 2 har jag återigen blandat papper från både Pion Design och Maja Design.

Den charmiga vintagebilden kommer från ett av alla de ark som Pion Design har, sååååå användbara till sååååå mycket!

Här valde jag att använda ett blommönstrat papper från Maja, vimplarna har jag använt från Pions babyserie, hjärtana är också dom utstansade med papper från Pion.

Jag har dekorerat med gula blommor från Prima, rosor som jag svärtat ner med lite distressfärg, pistiller, blad och en bit spets. För att leka med nivåer har det gått åt ett stort antal distanskuddar.

Det var allt jag hade för er idag.

Hoppas jag kunnat inspirera er att pyssla i lite vintagestil och att blanda fritt mellan olika papper och kollektioner.

Ha en fin vecka så ses vi snart igen!

Kramar DT-Maria

Morsdagsask

Hejsan!

Morsdag börjar närma sig och i år ville jag göra något annat än ”bara” ett vanligt kort. Det blev istället en dekorerad ask, redo att fyllas med lite smått och gott innan den ska lämnas bort.

Jag använde en vit rektangulär pappask och färgade in kanterna en aning med distressdynan Frayed Burlap innan jag klädde den både på in- och utsidan med pappret ”My Dearest Sofia – Sofia’s Treasures” från Pion Design och delar av klipparket ”My Dearest Sofia – Borders”, samt en dikt från samma kollektion.

För att dekorera asken använde jag både bred och smal spets från May Art samt smalt rosa satinband. Satinbandet limmade jag fast både på locket och själva asken för att få det att se ut som ett litet inslaget paket.

Locket dekorerade jag också med stora rosa rosor, en liten vit ros, ett vackert silverhjärta, halvpärlor och fjärilar.

Tack för titten och ha en härlig dag!

Kram