Två kort i ett

Hej,

Jag lovade att trolla fram ett grattis-kort till två 50 + 50 jubilarer…Klurade ett tag och gav mig sedan på en maffig vikning kallad ”Double Display Card”: vilket gav två bra ytor till var och en samt en större mittyta med plats för personlig hälsning…

Fantastiska designpapper från Maja Design

Ett ”Bellyband” håller ihop kortet…”Gratulerar”-die från Roxstamp och härlig champangeflaska med bubblor (figurknappar) är väl alltid en bra ide?

Det är ett maffigt kort med många lager…Räkna med ca 2-3 ark cardstock i 2 färger (svart / ljusgrått) och ca 3 ark designpapper

Fylls det 100 ska det firas!

Bland det mest svårfotade alster jag varit med om…

Uppställt blir det nästan en prydnad!
På de mindre delarna använde jag washitape som matchar både siffrorna utstansade i silverpapper och de små silverhjärtanen

Att göra eget kuvert i matchande papper är lyxigt…Jag vek mitt på frihand vilket syns, om man önskar ett bättre resultat rekommenderar jag att man använder en ”Envelope Punch board”

Jag har inte designat vikningen själv, utan följt en superb tutorial av min husgud Mixed Up Craft, som hittas HÄR

Kramar
//Cattie

Påskkort med papper från Echo Park – 3D Trapp-vikning

Hej på er!

Som sagt så närmar vi oss påsken med stormsteg så har man tänkt att pyssla något tills dess så är det dags att sätta igång. Idag tänkte jag visa er ett sött litet påskkort med en rolig vikning som heter side step card. Ni vet ju hur stor skillnad ett litet kort kan göra, att man visar att man tänker på någon eller bara som sagt önska en glad påsk när man inte kan träffas.

Som bas på kortet har jag använt ett vitt cardstock som jag har skurit ut i måttet 26x 16 cm, det har jag sedan bigat på halva. Lägger ut en liten bild på alla mått, vart du ska viga, skära och vilade tror jag att ni förstår.

Sedan har jag fortsatt klä in kortet med cardstock i olika härliga pastellfärger som sedan passar dom mönstrade papperna från Echo Park jag har valt till kortet.

Eftersom det är kortvikningen har olika etapper eller  trappsteg så kan man leka lite med dekorationer och med 3D effekt. Jag har använt die cuts på mina trappsteg i form av en söt liten kanin som letar efter sin morot. Har även klippt ut lite gräs i grönt cardstock så att kaninen som kaninen kan gömma sig bakom.


Tillsist så fick kortet lite blommor och bling för vem gillar inte det?

Material från butiken:

Cardstock:

Bazzill – Canvas – White

Cardstock – PASTELL färger

Mönstrade papper:

Papper Echo Park – Welcome Easter – Pastel Petals, Pastel Plaid,

Övriga dekorationer:

Blad, Mulberry Rose

Rhinestones Doodlebug – Bundle of Joy

Die cuts – Påsk

Hoppas att ni kunde hitta lite inspiration till att pyssla ihop ett påskkort, lycka till!

Kram DT Sophie

Have a cup of tea med stamperia

Hej!

Då va det onsdag igen och jag är tillbaka i rutan med ännu ett inlägg.

Dagens alster är ännu ett kort då jag gick igenom mina mönstrade papper och blev alldeles kär i detta papper från Stamperia.

Nu närmar vi oss som sagt höst och då vill man kanske krypa upp i soffan med en kopp te och tända ljus. Så då passade väldigt bra med det temat på kortet och så kan man ju ge bort något gott te till någon man tycker om.

Jag valde att göra ett stafflikort för det va så länge sedan och det är så fint när det är uppställt.

Måtten på kortet är 15×30 cm och så har jag bigat första gången på 15 cm, efter det så har jag bigat den ena sidan som är 15 på hälften vilket är 7,5.

Efter det så viker man det så att det blir en liten backe kan man säga för att sedan montera dit en bit på 15 cm. Sedan kan man ställa kortet upp och när man tar ner det så passar framsidan med basen på kortet.

Material från butiken:

Mönstrade papper:

Stamperia – Sweety – Cup of Tea

Maja Design – Miles Apart – Have faith

Cardstock:

Bazzill – Canvas – White

Bazzill – Canvas – Petalsoft

Bazzill – Canvas – Heather

Övrigt:

Rhinestones – Rosa

Pearls Brilliant Creme

Mulberry Rose – White

Scrapberrys Crystal Stickers – Afternoon Tea

Då vill jag bara avsluta med att tacka att ni kikade in, och nästa gång är jag tillbaka med ett mjukt alster.

Kram DT Sophie