Rolig vikning – Kort och present i ett!

Hejsan!!

Då va semestern slut och man är tillbaka till verkligheten men det kan vara rätt skönt ibland. Idag tänkte jag visa ett alster som jag aldrig gjort förut och det var ett väldigt roligt projekt. Jag har nämligen gjort ett kort och ett litet paket i ett, så himla sött!

Jag har jobbat efter en beskrivning i tum och det tycker jag alltid är bökigare men det faktiskt väldigt bra ändå. Så om vi börjar med själva kortbasen så är den 8 1/2” x 5 1/2” och sedan biga cardstocket på mitten så att det blir 5 1/2” x 4 1/4”.

Sedan är då meningen att man ska skära ut ett litet hål som paketet ska på plats i och när kortet är dubbelvikt så mät upp från ena kanten 2 1/2” och från andra kanten på kortet 1” sedan ska själva rutan som ska klippas ut vara 2×2”. ( kan vara så att man får klippa lite extra när boxen sedan väl är gjord.

Nu kommer vi till boxen och sen var super enkel att göra och börja med att skära ut ett cardstock som är 6×6”, för att sedan biga på 2” runt hela pappret. Nästa steg är att klippa raka linjer på vissa linjer som är bigade och det är bara uppe och nere, alltså håller du i pappret klipp båda linjerna rakt upp och sedan snurra ett halv varv så att du gör likadant mitt emot. Sedan är det så att boxen ska vikas och limmas ihop. Se till att limma alla kanter kant i kant så det blir så bra som möjligt.

Och till sist så är det då locket och där ska pappret  vara 3×3” och man ska biga på 1/2” runt om på alla kanter. (Men jag fick göra några stycken lock med olika marginaler för att det skulle passa perfekt.) Sedan ska det återigen klippas i linjerna som man bigat och nu ska man klippa rakt upp vrida ett kvarts varv och göra likadant på alla fyra sidor. Till sist så så ska även den vikas och limmas ihop precis som boxen.

Sedan har jag valt att jobba med somriga färger på alla papper och dekorationer för sommaren är ju faktiskt inte slut än!

Paketet plockar man bara bort så kan man öppna kortet och läsa vem det är ifrån på insidan.

Material från butiken:

Cardstock:

Bazzill – Canvas – Petalsoft,

Bazzill – Canvas – Starmist,

Bazzill – Canvas – Aloe Vera

Mönstrade papper:

Reprint – La Vie en Rose

Övriga dekorationer:

Rhinestones Iridescent – Papermania

Satinband – B: 3 mm – Turkos

Die cuts – Sommar

Tack för att du tittade in ha de så bra tills vi ses igen!
Kram DT Sophie

Blommigt vårkort

Hej!

Dags för lite vårinspiration! Dagens kortvikning har säkert ett snistsigt namn, dock inget jag har koll på (upplys mig gärna om nån av er läsare vet!). Gissar på nån typ av Joy Fold card:ish…:-)
Häng med får ni ser hur jag gjorde!

Ett enkelt platt kort i ljuva sommar nyanser med papper från Maja Design, och utstansade blommor (Retro Flower Punch), med halvpärlor samt fina metallhörn

Klipparket är från underbara Maja Design (så vacker, tidlös design och härlig papperkvalitet!) / Summer Crush
Vågade mig på att stämpla hälsningen (Grattis / Rox Stamps)
direkt på motivet, läskigt, men det blev bra tackocklov!
Svarta stämpeldynan jag använder är Staz On som torkar
fort och ger ett skarpt fint resultat

Vikningen: Börja med en vanlig kortbas, skär sedan av framsidan diagonalt. På insidan limmas en mindre kortbas som man öppnar ”stående”. När man stänger kortet viker man först in den diagonala sidan och lägger sen den mindre kortbasen överst. Plättlätt! 🙂

Kramar
//Cattie

Kort med distressbakgrund – inkl. tutorial

Hej!

Idag visar jag två enkla kort med unika bakgrunder man plätt-lätt gör själv med lite distressinks: häng mä!

img_3626Vad behövs: lite distressinks, en grattis-stämpel av valfri sort, lite
svarta pärlor samt de underbara fjärilarna (Vivie Gade Design)

img_3620Steg 1: stämpla dina valda Distressink på ett glatt underlag, jag har använt en Craft sheet. Färgerna jag tyckte passade bra till fjärilarna var: Cracked pistachio, Peacook feathers, Wilted violet samt Picked rasberry. Sen fuktar jag mitt akvarell papper lätt med vatten, och därefter målar jag på distressfärgerna med en pensel…

img_3621Efter att färgen har torkat (jag brukar skynda på med embossing fönen) så droppar jag över vattendroppar som får ligga kvar ca 30-45 sekunder. Vattnet återaktiverar färgen vilket är riktigt häftigt! Sen torkar jag bara bort vattnet och den överflödiga färgen med en pappersduk…Vill man ljusa upp det ytterligare är det bara att upprepa en eller flera gånger…Sista momentet blir att pressa till mitt papper i en TUNG bok – jag gillar inte bucklor…

img_3624Ta-da! Varje kort blir helt unikt när man skapar pappret själv! 🙂

Kramar
//Cattie
dt-cattie