Ett höstinspirerande kort

Hejsan!

Nu har verkligen hösten tagit oss med storm med allt vad det innebär, så som alla vackra färger i naturen och till kallare temperaturer ute. Men trots att vi säger hejdå och på återseende till en härligt sommar så är det ändå väldigt mysigt när hösten kommer, man kan tända massa ljus och spendera mer tid vid pysselbordet med gott samvete.

Som ni kanske vet så har vi ett tema denna vecka och det är att skapa något med inspiration av löv och löven representerar ju hösten väldigt bra tycker jag.

 Så det jag har tänkt visa er idag är ett höstinspirerande kort och med vackra löv i olika färger som pryder det.Basen på kortet är ett vanligt vitt cardstock i måtten 15×15 cm och sedan har jag fortsatt med rött och orange cardstock.

Det mönstrade pappret med massa små löv som ligger i botten på kortet kommer från Carta Bella – Fall Break – Brisk Leaves och dom större löven har jag klippt ut från ett papper i samma serie Carta Bella – Fall Break – Crunchy Leaves.

Texten thankful & blessed har jag även det klippt ut från ett papper från Echo Park – Celebrate Autumn – Journaling Cards.

Vimplarna högst upp som bildar ordet fall kommer från Carta Bella Fall Break – Chipboard Phrases. Annars har jag dekorerat väldigt sparsamt för att låta löven ta största platsen för som är ju så vackra i sig men har även fått dit lite vita pärlor och blommor. ( Blad, Ros Burgundy, Ros Latte, Rosenknopp Mulberry Creme/Bordeaux, Mulberry Ros – Mini Orange/Persika.

Tack för att du tittade in och jag hoppas att vi ses nästa vecka igen med ett nytt spännande inlägg!

Kram DT Sophie

Höstpåse och kuvert

Denna vecka firar vi dt-tjejer in hösten med TEMA Höstlöv.

Jag startar veckan med en presentpåse och ett kuvert av en påse.

Jag har klätt in en enkel brun påse liknande denna fast större på både fram och baksida med orange och grönt cardstock ihop med det mönstrade pappret:Chrunchy Leaves från Carta Bella. Kanterna har jag färgat in med en brun stämpeldyna.

Jag dekorerade påsen enkelt med en brun tag med en ugglestickers,spillbitar från mönsterpappret, ros, utstansade kvistar/blad och ett brunt organzaband.

Min tanke med denna påse är att den kan rymma en biobiljett, presentkort eller kanske en trisslott..(något platt med andra ord 😉 )

Min andra påse förvandlade jag till ett kuvert. Jag gick tillväga på samma sätt som tidigare genom att klä den med cardstock och den andra sidan på mönsterpappret: Chrunchy Leaves.

Eftersom detta ska postas såhär fick det bli enkelt dekorerat med några urklippta ekollon.

Med detta vill jag önska er en fin vecka!

Nästa vecka kommer jag tillbaka med lite spoooky Halloween 🙂

Kramar DT-Maria

 

Grattis till körkortet

Hejsan!

Idag ska jag visa er ett kort som jag ska ge till en som jag hoppas tar körkort inom snar framtid, och det är lika bra att vara beredd för man vet aldrig när det är dags.

Att ta körkort är en stor punkt i livet, man blir mer vuxen och självständig så att det är klart att man ska få ett kort när man har klarat det!

Man kanske inte kör en sån här skönhet det första man gör när man har precis har fått körkortet men drömma kan man ju göra.

 

Material från butiken:

Cardstock:

Svart

Mönstrat papper:

Carta Bella – Cartopia

Övriga dekorationer:

Bokstäver stickers

Stickers

Svarta halvpärlor

Då får ni ha en fortsatt trevlig vecka!

Kram DT Sophie

 

 

Trappstegskort till en kille

Hejsan!

Idag har jag gjort ett trappstegskort till en kille som älskar bilar och som fyller år här i dagarna. Jag tycker denna vikningen är rolig för att den ger en härlig 3 D effekt.

Dessa papper är ju bara så läckra från Carta Bella  och dom passade perfekt till den vision som jag hade med kortet.

Stommen till kortet är ett vitt cardstock och sedan har jag även använt ett blått och satt över.

Jag har inte några andra dekorationer utan jag har bara utgått ifrån det mönstrade pappret och klippt ut och klistrat dit det där jag vill ha det.

Jag har även gjort en flagga som man viftar när man kommer i mål av pappret och fäst det på en tandpetare.

Detta var allt för mig nästa vecka är jag tillbaka igen hoppas ni kikar in då med!

Kram DT Sophie

 

 

Gott Nytt Pysselår! Grattiskort Blixten McQueen

Gott Nytt Pysselår på er!

Tänk idag är det första dagen av 365 att fylla med det bästa som finns, pyssel!

Jag brukar inte avge nyårslöften men i år har jag lovat mig själv att jag ska ge mig mer tid för pyssel och skapande. Jag behöver dessa minuter och ibland timmar i min egen bubbla för att rensa huvudet och bara vara i dagens alltför stressade samhälle. Ni kanske känner igen er…  Självklart är det viktigt att investera i sig själv vad gäller motion och kost men jag tror även att lugn och ro är en viktig sak för att få balans.

Jag tänker kickstarta det nya året med ett grattiskort till en Blixten-tokig kille som fyller hela 5 år i dagarna. Jag har gjort en slags variant av Spinning card/ Sliding card. (Ni hittar ett Spinning card har jag gjort tidigare med beskrivning och bilder här)

För ett tag sedan köpte jag på mig flera av papperna: Cartopia från Carta Bella (tyvärr finns inte alla papper kvar i butiken). Jag hade egentligen ingen plan för vad jag skulle göra med dom men kunde liksom inte låta bli att klicka hem dom.. Nu passade dom klockrent till mitt Blixtenkort.

Jag byggde upp kortet på en svart kortbas i måtten 21×10 cm. Bakgrundsbilden jag använde hittar ni på arket: journaling cards och polisbilen som kikar fram klippte jag ut från pappret: Pit Stop.

För att få Blixten att åka fram och tillbaka limmade jag fast den utklippta Blixten (från en leksakskartong) på ett par 3:d kuddar och sedan på en enkrona. På så sätt ”glider” den fram och tillbaka bakom pappret. Ni förstår säkert hur jag menar om ni kikar på mitt tidigare inlägg med spinning card.

Jag dekorerade kortet enkelt med bokstäver från Alfabetet: Just a note och den urklippta skylten Big Race.

Här ser ni en glimt av insidan.

Nu vill jag önska er en toppenvecka och hoppas vi ses mer under pysselåret 2018!

Kramar DT-Maria

Snabba julklappsetiketter till barnen

Hej!

Då var det dan före dopparedagen och alla har säkert massor att göra så idag kommer några supersnabba julklappsetiketter till barnen.

Jag har gjort dem som små dubbla kort av dubbelsidigt kraftigt mönsterpapper från Carta Bella och dekorerat enkelt med God Jul die och olika stickers och andra enkla dekorationer. Inuti har jag fäst en liten chokladkaka och en polkagris som lite extra julbonus. Inuti finns också plats att skriva vem paketen är till och från. 7 stycken blev det, här är alla:

Insidan:

Till korten har jag använt:

Här kommer några av korten i större storlek:

 

 

 

Med detta önskar jag nu er alla en riktig God Jul.

Kram DT-Jenny

Julkort – tolkning av Moodboarden

Hej!

Även om jag råkar ha satt ihop moodboard:en själv tyckte jag att det var superkul att gå utan för min bekvämlighetszon och skapa ett kort i helt andra färger än vanligt…

Designpappren är från Carta Bella (föredrar 6×6 Paper Pads till julkort då printsen blir mindre), fina ”Julhälsningar” Roxstamps, chipboard Raindeer / Studio 75 och den helt bedårande guldglittriga rosetten / Vivi Gade

Syns lite dåligt i och med den mörka bakgrunden, men som shaker-element har jag använt grönt/guldigt Julglitter,  samt  julmix paljetter

Hur jag inspirerades av moodboard:en?Svart/vita färgerna från zebran, chipboarden i trä från skogsbilden,
guldrosetten från guldpaljetterna

Testa gärna att skapa ni med – och ha roligt!

Kramar
//Cattie

2 X Halloweenkort med Carta Bella

Hej igen!

Nu går oktober mot sitt slut och snart är det Halloween. Idag tänkte jag visa två kort med mönsterpapper ur Carta Bellas fina serie Haunted House. De är rätt så lika med lite småskillnader och väldigt snabba och lätta att göra.

cof

Till korten har jag använt:

Närbilder på korten:

cof

cof

Tack för titten.

Kram DT-Jenny