Dags för halloween

Hejsan!!

Då var jag här igen med ett halloween inspirerande inlägg och jag tänkte faktiskt visa två alster som jag har gjort.

Det är ett trappstegskort och en altrad låda med godis i, med härliga spökiga papper från Echo Park. Anledningen till att jag valde att göra ett trappstegskort är för att jag tycker det är fint att ha stående framme och att det ger lite 3D effekt.

Just vad det gäller såna här serier med ett härligt tema så brukar papperna och die cutsen tala ett språk för sig, man behöver inte så mycket övriga dekorationer (om man inte vill).


Så jag har mest jobbat med cardstock och mönstrade papper med en och annan bling och blomma.

Själva lådan är en vit låda i papp som man hittar i butiken och den jag har då också klätt in med cardstock och mönstrade papper. Detta blir en perfekt personlig presentförpackning om man ska på halloween äventyr.

Material från butiken hittar ni här:

Cardstock:

Bazzill – Canvas – Vanilla

Bazzill – Canvas – Apricot

Bazzill – Canvas – Raven

Mönstrade papper:

Paper Pad Echo Park – Spooky – 6×6 Tum

Övrigt:

Rhinestones 6 mm – Silver

Die Cuts Ephemera Echo Park – Spooky

Askar – Fyrkantiga

Tack för titten och ha nu en trevligt läskig halloween!

Kram DT Sophie

Piffig påse

Hej!

Present i vanlig brun påse -inte så kul.
Present i personligt pimpad brunpåse – betydligt roligare! Både för den som får och för den som gör… 🙂

Först bestämde jag mig för att utgå från Kaisercrafts underbara kollektion Wildflower, sen blev det blandat i vanlig ordning

Söta turkosa asken är en vika-själv ask som jag satte en dubbelrosett (utstansad av Sizzix  Easter Egg die – istället för bara två bubblor satte jag fast 4 stycken), sen strödde jag över lite guldglitterstjärnor på lite blått band…

…Kristina’s har en uppsjö papperspåsar att altra…
Med favorit die:en Olivia Blossoms / PoppyStamps
stansade jag ut en guldig blomkvist som tittar fram
under bilden…

Liten tag och stämpel från Rox Stamps

Fjärilarna är clearstamps stämplade på papper från serien…Klipparksbild från Reprint, som fick en ram
med duttade guldpluppar (Paper Pen)

Hoppas ni får en härlig helg!
Kramar
//Cattie

 

Altrad dubbel fotoram

Då är det dags att avsluta vår altrade / DYI*-vecka.
(*Do It Yourself)

Det gör jag med en dubbel fotoram som jag piffat upp lite.
Så här såg den ut från början.

Och det här hände med ramen efter att jag satte (t)händerna i den.

Jag började med att grundmåla hela ramen med Vit Gesso.
Därefter letade jag på tre olika LILA sprayfärger från Tattered Angels. Nu ser det mest blått ut på bilderna, men dom är mer lila i verkligheten, dock en mer blålila färg än vad blommorna har. Det går utmärkt att blanda olika märken på sprayfärger, så missa inte även Primas läckra färger!

Jag tog en sida i taget och torkade emellan.
Med en varmluftsfön går det snabbt, se till att inte bränna upp det du blåser på bara – det blir VARMT!

När alla sidor var sprayade och jag var nöjd med färgen så letade jag fram ett gäng blommor. Tror jag använde nästan alla du ser på bilden!
Det är olika storlekar på mullbärsblommor och en förpackning rosor från Scrapberrys.
Kikar du på ramen i bilden ovan så ser du att jag börjat grunda för blomhörnet med lite Cheesecloth.
Sen smackade jag på blommor som jag kände för och byggde upp hörnet.

Och här är den färdiga ramen! Det blev även lite små micropärlor som dekoration (fastsatta med vanligt flytande lim) och några Rhinestones från Vivi Gade.

På ovansidan av ramen är en skåra där man stoppar ner fotografierna mellan två glasskivor. Jag valde att bara dekorera på framsidan.

En liten varning om du testar det här med micropärlor. Dom är helt bedårande som dekoration och ger mersmak, men dom har en förmåga att studsa runt och hamna precis överallt! Håll dig över en kartong eller liknande som kan samla upp det som inte fastnar i limmet. Då kan du hälla tillbaka dom i din burk sedan och använda nästa gång. Alternativet är att hålla sig över en papperskorg, om man inte har nått emot att slösa bort en del av pärlorna.

Här är baksidan, den lämnade jag odekorerad ifall jag skulle vilja sätta ramen på en hylla mot en vägg eller liknande. Vill jag byta bild kan jag bara ta ur båda och vända på glasramarna och sätta ner dom så den här bilden får vara på framsidan istället. Det går även att använda fotohörn till dina fotografier.

Hoppas ni fått massor av inspiration att våga göra om något där hemma, kanske med färg, kanske med papper eller kanske med något helt annat?

Att altra träföremål är mycket roligt och kan göra de mest vardagliga objekt till något fantastiskt och unikt. Jag vill slå ett slag för pyrografi. Alltså att bränna in ett mönster eller motiv som dekoration. Ett mycket hållbart miljövänligt alternativ till målarfärg. Titta in i brännpenna på Kristinas scrapbookings hobby och pyssel butik för mer inspiration.

Kram Lisa