DIY årets första jul-alster: Egengjord chokladkalender

Hej på er!!

Då var jag här igen och hade tänkt att visa er mitt första jul alster för i år, och det blev ett relativt ”stort” projekt. Det tog lite tid, från morgon till kväll så dela gärna upp arbetet så det inte blir övermäktigt.
Och vad är det jag har gjort då? Jo! En egen adventskalender som jag ska stoppa choklad i och ge till mannen i mitt liv.

Som ni ser så har jag gjort 24 boxar av cardstock och klätt dom med mönstrade papper. Sedan har jag limma ihop dom lager på lager som en pyramid eller en hög med julklappar.
Totalt är det 5 lager i pyramiden och en rund botten för att kunna fästa understa lagret på. Först börjar man med 8 boxar runt bottenplattan, lager nr 2 är 6 st, lager nr 3 5 st, lager nr 4 är 4 st och på toppen är det 1 st. Tänk på att placera dom lite omlott på alla lager, så det blir jämt och fint.

Varje box är 5×5 cm så jag tänker att det finns bra med plats för att lägga lite fina chokladbitar i, men man kan ju givetvis lägga något annat i med.

Här kommer en liten beskrivning på boxen och en mall hittar du här nedan.

Börja med att skära ut cardstock som är 15×21 cm. På långsidan bigar man på 1,6,11 och 16 cm och på kortsidan vid 5 och 10 cm.
Klipp sedan bort dom yttre delarna på den delarna  som är 1 cm och 5 cm och behåll bitarna i mitten. Efter det ska man klippa rakt upp till första stället där linjerna möts och sedan vrid ett kvarts varv och gör likadant på alla sidor. Detta är för att kunna vika ihop alla sidor till en box och sedan limma eller tejpa alla flikar.

Jag har klätt boxarna med papper från Maja Design och serien Happy Christmas. Och för att lättare kunna få upp boxarna har jag stansat ut en stjärna i locket så att man kan sticka in fingret och öppna. Till sist har jag dekorerat dom med stickers siffror från 1-24, blommor och ett par trädekorationer.

Material från butiken:

Cardstock:

Bazzill – Canvas – Classic Red Christmas

Bazzill – Canvas – Classic Green

Bazzill – Canvas – Walnut

Mönstrade papper:

Maja Design – Happy Christmas

Övrigt:

Trädekorationer Änglar

Klädnypor Små – Glittrande Renar

Julblommor – Röda Poinsetta

Hoppas ni tyckte om min lilla adventskalender och va inte rädda för att ge er på detta projekt.

Syns snart igen!

Kram DT Sophie

Adventskalender

Hej!

Idag tipsar jag om en enkel adventskalender bestående av små påsar som kan fyllas med valfritt innehåll. Mina innehåller små överraskningar till dottern som jag hoppas gör henne glad…

Basen för påsarna är ypperliga 100g Kvistpapper – perfekt
att enkelt vika iom vikten och följsamheten i pappret…

Siffrorna är utstansade med prisvärda Roxstamps siffror i glittrig cardstock…Lite dekorationer i form av Guldglittrande hjärtan, utstansade snöflingor och den superfina washitapen…En rulle turkost sidenband räckte och blev över för att hänga upp påsarna med…

Klart det ska vara en extra stor överrakning på självaste julafton!

Kramar
//Cattie

 

 

Adventskalender av tändsticksaskar

Hej!

Varje år byter jag adventskalender med min pysselkompis ”Dubbelmössan”. Varje år blir jag lika överraskad när den 1/12 närmar sig och jag ännu inte hunnit påbörja kalenderprojektet. Men, det löser sig alltid på något märkligt vis.

Vill du köpa fina tändsticksaskar så finns det hos Kristinas scrapbooking.

I år har jag gjort en tändstiscksaskmodell: man limmar 3×4 askar på en kvadratisk bas (ca 4″x4″), har ett mellanlager, och limmar lika många till på det lagret…Tror en bild förklarar det bättre än text….:-)

img_3835Så här menade jag! 🙂 Färgerna är blått/vitt/guld och alla papper är från ett set av Reminisce: ”Christmas Eve Kit”, Den fina snöflingan är en paljett från detta set.

img_3836Jag älskar att kunna använda mönstrade papper när man har ont om tid för dekorering!

img_0617På framsidan av kitet fanns bilder av alla innehållande papper och dessa passade perfekt att montera på sidorna! 🙂

img_3834…Skådat från ovan…

img_0618Så här limmar man fast askarna, om man vill fäster man ett band som går i hålet i mitten…Varför de är så fula? För att de har återanvänts på mången adventskalendrar genom åren 😉

Bästa limmet för att se till att allt verkligen sitter på plats?
Glossy Accent!

Kramar
//Cattie

dt-cattie