Snart är det dags för advent…

Hej på er!

Idag så är det min tur att blogga igen och jag tänkte visa er ett projekt som jag jobbat med senaste veckan. Jag satt förra veckan och kollade igenom massa bloggar och sög åt mig massa inspiration och jag hittade så otroligt mycket fina och roliga saker. Det som jag tänkte visa här idag hittade jag bara bilder på men ingen mall, så då började jag klia mig lite i huvudet och funderade på hur jag skulle lösa detta bäst… Så jag gick till garderoben och letade fram en gammal julstjärna som gjorde sin sista jul förra året men som jag sparade ifall jag skulle ha nytta av ställningen som var i, och det fick jag ju!!

Jag ritade av stjärnan och gjorde en egen mall av detta och resultatet blev jätte bra! Det var inte alls så svårt som jag trodde utan det var bara att rita av mallen till så många uddar som jag behövde, i detta fall sju och sedan så stansade jag hål för att släppa ut lite ljus från lampan. På den vita stjärnan så har jag även embossat snöflingor med silvrigt embossingpulver för att få några extra detaljer. Jag kände att jag ville göra något mer som var lite mer annorlunda mot vanliga julstjärnor som man köper så därför valde jag att sätta en extra stjärna i mitten som jag har skrivit ut med min silhouette cameo och den där vikt för att ge ännu mer 3 D effekt.

Den andra stjärnan som jag gjorde använde jag mig av Maja Designs mönstrade papper och det var lättare eftersom dom mönstrade papperna oftast har en extra ramsa på pappret där just märket står, så dom var ju lite större. Dom mönstrade papperna fick precis plats på mallen medans den vita fick jag sätta dit en extra remsa så jag kunde ha som vikflik, och då tog jag och satte dit en extra bit på den sidan som det bara finns en vikflik =)

När man väl gjort alla ”uddar” och stansat hål om man vill är det bara att vika ihop dom och sedan limma eller tejpa, jag tyckte att det höll bättre med limmet. Sedan får man limma ihop alla uddar med varandra vänta tills det torkar och sist så är det dags att veckla det den! Skulle det vara så att det inte blir bra eller fint i mitten så dekorera med något son jag gjort, då kan man lätt dölja lite skavanker… haha..

Det syns inte så jätte bra på bilden men stjärnan med Maja Design papperna lyser jätte fint och blir inte alls så dov som jag trodde men blixten förstörde det lite för mig.

Material lista:

Cardstock : Bazzill vit

Mönstrade papper: Julen Är Här – Julkulor, Julen Är Här – Tomten & Granen, Christmas Diecuts, Julen Är Här – Förberedelser, Julen Är Här – Klippark, Christmas Diecuts, Christmas Diecuts

Övrigt: Distress Stain – Brushed Pewter Metallic, Embossingpulver – Glittrande Silver, VersaMark Small – Watermark Stamp Pad – Till EmbossingStickles Glue – Golden Rod, Vintage Berries Magnolia – GoldenVintage Berries Magnolia – SilverMulberry Ros – Liten Vit, Mulberry Ros – Liten Röd, Dekorations Rosor Reprint Vinröda,

Stämpel: Snöflingan kommer från Clearstamps Reprint – Ängel Set 1

Stans: Branch Punch – Martha Stewart, och en punch all over the page från egen gömma

Den lilla stjärnan är utskriven med Silhouette Cameo

Detta var alltför mig denna vecka, hoppas att ni blev inspirerade att göra era egna julstjärnor nu när vi går mot advent.

Nyfiken på mer scrap och pyssel? Kika på min blogg och lämna gärna en liten kommentar så blir jag glad!

Kram Sophie


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

6 svar till ”Snart är det dags för advent…”

 1. Profilbild för Fialisan
  Fialisan

  Vilka fantastiska julstjärnor!!!
  Kram Sofia

 2. Profilbild för Tessibessi
  Tessibessi

  Vilken underbar julstjärna, den lyser nog fint i jul.

 3. Profilbild för Miss Sophie
  Miss Sophie

  Tackar så mycket!!
  Kram!

 4. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Snyggt och superkreativt med en pimpade julstjärnor, vilken toppenidé! Tack för att du delar med dig av mallen!

 5. Profilbild för DT-mamman
  DT-mamman

  Det här var helt fantastiskt vackert! Vilka underbara stjärnor, men vilket pill! Tror att många vill ge sig på dessa, när du till och med har beskrivning. TOPPEN!

 6. Profilbild för Miss Sophie
  Miss Sophie

  Tack så mycket Kristina!! På onsdag kommer något nytt spännande med en tutorial till!! 🙂
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *