Påskkorg

Istället för att ge ett påskägg till svärföräldrarna tänkte jag i år ge dem en liten korg fylld med godis. Jag hittade nyligen en tutorial på en jättesöt korg, som är väldigt enkel att göra. Den går dessutom att göra i olika storlekar så man kan anpassa korgens storlek efter vad man vill använda den till. 🙂 Jag gjorde denna korg med cardstock i storleken 9″ x 9″, samt använde spillbitarna till att göra en matchande tag att skriva en liten hälsning på.

Korgen är gjord av cardstocksamt det milt grönrutiga pappret Flowergirl från Reprint. Kanterna färgade jag in med distressdynan Walnut Stain innan jag limmade ihop korgen och satte fast ett hantag.

På den helt underbara silkesspetsen sydde jag fast ett cremefärgat pärlbandinnan jag satte fast spetsen runt korgen. Dekorerade på var sin sida om korgen med blommor i påskiga färger. De stora gula blommorna är Kaisercrafts Paper Bloom  i färgen Buttercream. Övriga blommor är ur mina egna gömmor.

Den matchande tagen är gjord med samma material som korgen. På den gula rosen från Kaisercraft samt de övriga blommorna la jag på lite stickles stardust glitterlim. Lite glitter är ju alltid pricken över i:et 🙂 . Runt skrivfältet satte jag ett par chocolate pearls för att matcha halvpärlorna på korgens kortsidor och handtag.

Ha en underbar lördag!!!

Kram


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

9 svar till ”Påskkorg”

 1. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Ååh, en sån söt påskkorg, helt underbara färger! Dina svärföräldrar kommer att bli överlyckliga och korgen kommer att vara en vacker prydnad även efter att påskgodiset är uppätet!

  Ha en underbar lördag du med!

  Kram

  1. Profilbild för Rosemarie
   Rosemarie

   Tack snälla du!

 2. Profilbild för Malin
  Malin

  Supersöt korg och den är ju verkligen PÅSKIG!! Älskar verkligen det grönrutiga papperet som du använt dig av passar perfekt!
  Kram MAlin

 3. Profilbild för Rosemarie
  Rosemarie

  Tack! Ja, det där grönrutiga pappret tycker jag också passar så bra till påskiga alster. Det är så smidigt också med ett papper som det är så lätt att matcha andra färger till , annars brukar det vara lite småknepigt tycker jag att hitta blommor osv. som matchar.
  Kram Rosemarie

 4. Profilbild för Maria
  Maria

  Men så fint!! Blev så sött med grönt..
  Det där måste jag försöka mig på någon dag…borde inte vara helt omöjligt för mig 😉

  Hoppas du får en mysig helg och vecka.

  Kram Maria

  1. Profilbild för Rosemarie
   Rosemarie

   Ja, prova! 🙂 Den var väldigt enkel att göra, framför allt i storleken 9″x9″ för annars måste man klura mera på vilka mått man ska använda.

   Kram
   Rosemarie

 5. Profilbild för allram
  allram

  Helt underbar. Love it.

  1. Profilbild för Rosemarie
   Rosemarie

   Tack! 🙂

 6. Profilbild för Monica
  Monica

  Hej!
  Vilken härlig korg, jag försöker hitta mallen men lyckas inte. Du har ingen direkt länk till korgen? Jag hamnar på någon konstig startsida bara 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *