Påsalbum- tutorial

Här kommer den utlovade beskrivningen på påsalbumet som jag visade för 14 dagar sedan. Till albumet har jag använt 6 presentpåsar, chipboard 9×19 cm 2 st, grungepaper 8×9 cm, en d-ring, cardstock och mönstrat papper. Det går alldeles utmärkt att göra albumet med fler eller färre papperspåsar men att man då får justera ryggen efter höjden på albumet.

Jag börjar med att tejpa fast botten i skaftet på påsen med tejp.

Efter det ska du vika över  så att du har botten in mot skaftet på påsen. Tryck gärna till med falsbenet.

Därefter limmar eller tejpar (smaksak) ihop påsarna 2 och 2 men bara 4 av påsarna!

Vill du kunna stoppa i en tag ska du tejpa så här istället.

Nu ska vi sätta ihop påsarna (skaft mot skaft).

Så här ska det se ut när vi satt ihop påsarna. Märk att du ska ha en flärp fram och en flärp bak på albumet. Påsarna är hoplimmade 2 och 2 så att vi får 3 ”sidor”.

Nu ska vi skära till chipboarden. (hårt papper). Jag har skurit dem 19 x 9 cm. (Samma bredd som påsarna.)  De ska kläs på insidan innan vi limmar dem på påsarna. Passa även på att klä dem på utsidan. Det måste vi ändå göra innan vi kan sätta på ryggen.

På bilden har jag tejpat bara 3 kanter eftersom jag tänkt sätta en tag i fickan som blir.

Om man vill så river man kanterna på mönsterpappret och chalkar.

Till ryggen använder jag grungepaper från Tim Holtz för det är böjligt utan att gå sönder. 8 x 9 cm passar på ett album med 6 påsar, har du använt fler eller färre får du mäta så det passar. Jag gör 2 hål till d-ringen och jag förstärkte hålen med två öljetter på mitt färdiga album. läderbiten går utmärkt att färga in med akrylfärg eller med mist. På originalet grundade jag med gesso för att sedan mista den till jag blev nöjd. Denna ska sedan limmas eller tejpas på pärmen så att det finns lite plats för rörlighetens skull.

Ursäkta mina missfärgade fingrar men jag har varit på träff hela helgen och lekt med färg och jag kommer aldrig ihåg att ta på engångshandskarna förrän det är försent.

Inuti påsarna har jag lite tagar. De har jag gjort av antingen cardstock eller mönsterpapper. De har måtten 7,5 x 30,5 och ska bigas på mitten så de blir dubbla. Lite tjockare och tåligare då. Ett hål och en öljett och i med ett band så är de klara.

Nu är det bara det roliga kvar. Dekorera det!! Det är bara fantasin som sätter gränser. Hoppas nu att ni förstod min tutorial annars får ni fråga så ska jag försöka att hjälpa till. Om ni inte kommer ihåg hur mitt album blev så kommer här en liten komihågbild.

Det blev visst ett långt inlägg idag men jag ville visa ordentligt hur jag gjort. Hoppas ni gillar det lika mycket som jag gjorde och vi ses igen nästa vecka.

Kram.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

8 svar till ”Påsalbum- tutorial”

 1. Profilbild för iffa
  iffa

  Tack för tutorialen, den skall prövas framöver!! Vad fint ditt album blev!
  Trevlig 1:a maj!
  Kram Iffa

 2. Profilbild för Lola
  Lola

  Helt klart måste jag testa göra ett så fint album jag med. Tutorialen verkar lätt att följa, så även en nybörjare som jag kan följa den 🙂

  Tack,
  Lola

 3. Profilbild för linda
  linda

  Vilken bra beskrivning du gjort! hoppas du haft en fin helg kram L

 4. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  WOW, vilken tutorial du gjort! Superbra och lätt att följa!

  Ha det gott!

  Kram

 5. Profilbild för Gina
  Gina

  Very cool mini album! Jag älskar bindningen med ringen. Jag arbetar på några som gåvor för gradering presenter. Försök att använda rullar toalettpapper istället.

 6. Profilbild för Gina
  Gina

  Var köper du din chipboard?

  1. Profilbild för allram
   allram

   Jag har sparat tjock kartong sedan innan men det finns chipboard i de flesta scrapbutiker för en billig peng.

 7. Profilbild för Malin
  Malin

  Jättefin! Tycker dom här är riktigt söta och verkar så roliga att göra.Var en tjeje som hade gjort en sån här på träffen jag var på igår så jag blev ännu mer sugen på att prova.Himla fint dekorerad!
  Kram MAlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *