Hej på er!

Nu närmar vi ju oss Alla hjärtans dag med stormsteg. Du har väl inte missat att det finns mängder med fina papper och dekorationer hos Kristinas? Idag visar jag en korg som jag skapat för att kunna ge bort lite godis i. Korgen går att fylla med mycket! Den är 3 ½ inch djup och sidorna är 4 inch. Jag ville ha lite dekoration runt mitt godis i min korg också så jag la i lite djungelgräs.

Korgens handtag är gjort av det röda cardstocket som jag använde när jag gjorde korgen. Det är 1 inch brett. För att stärka handtaget satte jag fast en lika lång men inte lika bred svart cardstock bit. På detta har jag dekorerat med ett spetsband, ett glitterband, ett svart sidenband och tillslut ett pärlband.

Jag älskar att dekorera mina korgar med mycket blommor. På denna korg höll jag mig till vita och röda rosor. Bland blommorna har jag limmat fast silvriga pärlor som kommer från ett pärlband.

Även kanten runt korgen har jag förstärkt med svart cardstock. Ovanpå den har jag sedan limmat glitterband, svart satinband och spetsband.

För att göra korgen behöver du ett cardstock som mäter 11 x 11 inch. Biga på 3 ½ och 7 ½ inch, vänd stedan ett kvarts varv och biga på samma mått igen.

Därefter klipper du upp till biglinjerna som bilden visar. Jag brukar alltid klippa av en liten extra bit på hörnen då göms hörnen lättare bakom sidostyckena när man viker in dem.

Vik längs med biglinjerna och limma sedan ihop sidorna.

När korgen är klar limmar jag fast handtaget.

Till sidorna har jag använt cardstock bitar som är 4 ½ x 1 1/8 inch och limmat på en bit mönsterpapper som är 4 ½ x 7/8 inch. Jag limmade fast dem under botten.

Och längst upp på kanten.

När alla kantbitarna är fastlimmade är det bara att dekorera.

Det var allt för denna gång, nu önskar jag er alla en trevlig vecka.

Kramar Nettan

Materiallista:

cardstock linnestruktur svart och röd

Mönsterpapper 12×12 – Craft Consortium – Ink Drops Monochrome

spets – Maria 28 mm – White

Sidenband På Rulle – 6mm x 10 meter – Svart

Satinband Set – White – 6 x 1,5 meter

Kristallband – Silver Rhinestones – 7 mm

Pärlorna från – Pärlband Trendy Pearls – Silver

Dekorationsrosor 15 mm – Röd – 12 st

Mulberry pappersrosor Jubilee – 25 mm – Red – 6 st

Pappers Rosor 20-35 mm – Creme – 13 st

Florella Mullberry Blad – Grön I – 10 cm

dubbelhäftande tejp

Aleene’s tacky glue

Till dekor:

Djungelgräs – 20 g – Mörkgrön

Satinhjärtan Röda 70 st – Happy Moments