Ett speciellt julkort, del 1

Hejsan!

Idag tänkte jag visa ett mycket speciellt julkort till svärföräldrarna, som jag knåpat på den senaste veckan. Nästa år ska de nämligen få sitt första barnbarn och det som gör det här julkortet speciellt är att på insidan gömmer sig en första glimt av detta barnbarn. 🙂

I dagens första inlägg tänkte jag dock börja med att visa utsidan på kortet.

Det blev en julkort i milda pastellfärger med papper från underbara Pion Design. Kortbasen gjorde jag av ett härligt skimrande Bazzill Blingark i färgen String of Pearls. Därefter använde jag pappret med ramen från Pionarket Nativity Scene som bakgrund och det blåa pappret från Guardian Angel, som lager två. Runt alla kanter stämplade jag också swirlar med distressdynan Frayed Burlap.

Runt det blåa pappret satte jag skir spets för att få ett riktigt romantiskt utseende. ”Doilyn” av Bazill Blingpappret bakom bilden är gjord med hjälp av en hörnstans från Martha Stewart. Den urgulliga vintagebilden kommer också från älskade Pion Design.

Dekorerade sedan kortet med spets, satinband, halvpärlor, blommor, pistiller från You Do, grenar gjorda med en Martha Stewart punch, bokstäver från Pionark och slutligen en charm. För att få riktigt frostig känsla på kortet limmade jag fast löst glitter (transparent) från You Do runt alla papperskanter och på blommorna. Nackdelen med det lösa glittret är att det gärna sprider sig över allt….inte bara på de ställen man limmat fast det, men åt andra sidan glittrar och gnistrar kortet verkligen likt en riktigt kall vinterdag. 🙂

Vi syns lite senare idag då jag ska visa insidan på kortet, men ha det så gott tills dess!

Kram

 


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Ett speciellt julkort, del 1”

 1. Profilbild för Erika
  Erika

  Hej! är det bara min dator eller finns det inga bilder
  på detta inlägg?? det finns inga bilder på det andra inlägget heller!

  MVH Erika 🙂

  1. Profilbild för Rosemarie
   Rosemarie

   Oj, vad konstigt…vet inte vad som kan vara orsaken, men hoppas att det bara är något tillfälligt fel så att bilderna blir synliga igen.
   Kram
   Rosemarie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *